Menghias Kek Cawan
>>> Gambar atas menunjukkan kek yang belum berhias dan gambar berikutnya menunjukkan kek cawan yang telah dihias.
Kek cawan boleh dihias dengan pelbagai cara dan pelbagai aising. Cara menghias yang mudah adalah dengan menggunakan jem atau mentega kacang bercoklat . Anda hanya perlu sapukan jem atau mentega kacang dan taburkan manik-manik gula, beberas coklat, kekacang dan lain-lain. Untuk menampakkan ia lebih menarik, anda boleh gunakan aising krim mentega atau aising coklat. Jika untuk makan sendiri,hiasannya adalah ringkas tetapi jika untuk jualan, perlulah cantik dan menarik.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
Di pasaran terdapat berbagai-bagai jenis gula. Samada untuk masakan harian ataupun untuk baking seperti membuat kek,biskut, roti dan sebagai...
-
>> Kek yang mempunyai komposisi bahan yang seimbang dan suhu oven yang stabil tidak akan merekah. Adakalanya kek yang kita buat menja...
-
Jika kita membeli kek di pasaraya, kita akan mendapati kek itu tahan berbulan-bulan walaupun tidak disimpan di dalam peti sejuk. Apakah rahs...
No comments:
Post a Comment