Mencuba Biskut Baru








Kalau tahun lepas tak ada masa nak cuba biskut baru, alhamdulillah tahun ini saya berpeluang untuk mencuba dan mencipta biskut-biskut baru yang akan diajar dalam kelas biskut tahun depan dan juga untuk buku baru saya. Biskut-biskut ini gerenti sedap dan rupanya juga sangat menarik dengan hiasan-hiasan terkini. Nak buat biskut ni bukan saja rasanya perlu sedap tetapi yang penting rupanya perlu menarik perhatian orangramai untuk membelinya. Apa yang saya perhatikan dalam majalah dan gerai-gerai menjual biskut raya, hiasan-hiasan dari coklat menjadi trend masa kini. Ada yang dihias dengan coklat biasa, coklat putih, coklat perisa strawberi, coklat perisa oren dan lain-lain. Pendekata, kita perlulah kreatif untuk menghasilkan biskut-biskut yang unik. Memanglah menghias dengan coklat ni agak remeh dan mengambil masa, tapi yang penting kepuasan.Walaupun penat membuat biskut, tapi melihat hasilnya kita akan tersenyum puas.

No comments:

Popular Posts