TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
1/3/2014 (SABTU)
9.30 PG – 2.30 PTG
|
ANEKA PASTRI RAPUH (RM150)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat
Buah, Tat Telur, Chicken Pie, Apple Pie dan Cream Puff + Krim Kastad.
|
2/3/2014 (AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
HIASAN KEK KRIM MENTEGA & FRESH CREAM (RM150)
Membuat Kek Span, membancuh
buttercream. Membuat bunga ros, daun, bintang dll dari buttercream. Anda akan
menghias sebiji kek dan membawa pulang kek yang dihias sendiri. Demo menghias
kek dengan Non-Dairy Whipping Cream .
|
8/3/2014 (SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA BISKUT RAYA PART 2 (RM150)
Resipi : Choc. Walnut, Snow
Almond, Choc Oat, Toasted Coconut, White & Black Sesame, Hazelnut Crunchy,Permaisuri
Badam dan 3 resipi bonus serta tips dan panduan bisnes biskut raya.
|
9/3/2014 (AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat Roti
Ban Manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red
Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
15/3/2014 (SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
FROZEN FOOD PART 1 (RM150)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap
Rangup, Donat, Kuih Kasturi, Samosa, Popia,Apam Mekar dan Apam Dot-Dot.
Mempelajari cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
16/3/2014 (AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA KEK HARI RAYA (RM150)
Resipi : Kek Pelangi /
Marble, Kek Buah Kukus, Kek Kukus Coklat Lembap, Kek Keju Bakar, Kek Kukus
Asam Manis dan Kek Gula Hangus.
|
29/3/2014 (SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM150)
Resipi : Pandan Layer
Cake,Choc.Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake,Kek
Buah-buahan,Carrot Walnut Cake dan Snow Cheese Cake.
|
30/3/2014 (AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA DESSERT RAMADAN (RM150)
Resipi : Tiramisu,Cream
Caramel Pudding,Melty Hershey,Puding Trifle,Bread and Butter Pudding (dgn sos
kastad),Puding Peach dan Koktail Buah-buahan. Bonus : Puding Kastad jagung.
|
APRIL 2014
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
5/4/2014 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA BISKUT RAYA PART 1 (RM150)
Resipi : Biskut Almond London, Mama Carrie, Tat Gulung, Tat Nyonya,
Cip Coklat, Crunchy Caramel, Semperit Klasik dan Biskut Oat. Penerangan
tentang Panduan Bisnes Biskut Raya .
|
6/4/2014
(Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
HIASAN KEK COKLAT (RM150)
Membuat Kek Span Coklat, membancuh choc. ganache dan menghias kek
coklat. Membuat bunga ros dari buttercream dan choc. ganache.Anda membawa
pulang sebiji kek yang dihias sendiri.
|
12/4/2014
(Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1 (RM150)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan,
Kuih Bakar Bijan, Puteri Ayu dan 2 resipi
bonus.
|
13/4/2014
(Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA BAHULU DAN KEK GULUNG
(SWISSROLL) (RM150)
Resipi : Bahulu Cermai (Moden dan tradisional), Bahulu Gulung, Bahulu
Lapis, Bahulu Kemboja, Marble Swisroll
dan Trio Manis Swissroll.
|
19/4/2014
(Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
KEK LAPIS SARAWAK (RM150)
Resipi : Kek Lapis Betawi, Kek Lapis Prun, Kek Lapis Dam dan Kek Lapis
Semarak. Diajar cara menghias kek bercorak untuk membuat pelbagai rekaan yang
menarik.
|
20/4/2014 (Ahad ) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
KEK CAWAN DAN HIASAN KRIM
MENTEGA & FONDANT (RM150)
Resipi : Kek Cawan Coklat, Kek Cawan Oren, Kek Cawan Kismis Walnut, Kek
Cawan Pandan.
Membancuh dan membakar kek cawan. Membancuh krim mentega
(buttercream) dan menghias kek cawan dengan pelbagai corak menggunakan
nozzle. Menghias kek cawan dengan fondant.
|
26/4/2014 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA KEK KEJU (RM150)
Resipi : Cara Membuat Kek Span, Kek Keju Tiramisu, Kek Keju Oreo, Kek
Keju Cip Coklat dan Kek Keju Blueberi. Turut ditunjukkan cara menghias kek
keju.
|
27/4/2014 (Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
KEK BISNES DALAM PEK
EKONOMI (RM150)
Resipi : Pandan Layer Cake, Choc. Moist Cake (bakar), Red Velvet
Cake, Kek Buah-Buahan, Carrot Walnut Cake dan Snow Cheese Cake.
|
MEI 2014
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
3/5/2014 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM150)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin
Oren Popi Seed dan Mufin Blueberi. Menghias kek cawan dengan cream cheese
frosting dan chocolate buttercream.
|
4/5/2014
(Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
HIASAN KEK KARTUN (RM150)
Membuat Kek Span. Membancuh buttercream, melukis gambar kartun cara
teknik choc. transfer. Menghias kek kartun dan membawa pulang sebiji kek yang
dihias sendiri
|
10/5/2014
(Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat Roti Ban Manis kaedah sponge dough. Resipi :
Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico
Bun dan Chicken Floss Bun.
|
11/5/2014
(Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA BISKUT RAYA PART 2 (RM150)
Resipi : Choc. Walnut, Snow Almond, Choc Oat, Toasted Coconut, White
& Black Sesame, Hazelnut Crunchy,Permaisuri Badam dan 3 resipi bonus
serta tips dan panduan bisnes biskut raya.
|
17/5/2014
(Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
FROZEN FOOD PART 2 (RM150)
Resipi : Pau Gebu, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Apam Yis, Apam
Gula Hangus, Pulut Panggang. Resipi bonus – Kuih Koci. Penerangan tentang
cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
18/5/2014 (Ahad ) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA DESSERT RAMADHAN (RM150)
Resipi :Tiramisu,Cream Caramel Pudding, Melty Hershey, Puding Trifle,
Bread and Butter Pudding dengan Sos Kastard, Puding Peach dan Koktail
Buah-Buahan. Bonus : Puding Kastad Jagung.
|
24/5/2014 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA KEK HARI RAYA (RM150)
Resipi : Kek Pelangi / Marble, Kek Buah Kukus, Kek Kukus Coklat
Lembap, Kek Keju Bakar, Kek Kukus Asam Manis dan Kek Gula Hangus.
|
25/5/2014 (Ahad ) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
KEK BISNES DALAM PEK
EKONOMI (RM150)
Resipi : Pandan Layer Cake, Choc. Moist Cake (bakar), Red Velvet
Cake, Kek Buah-Buahan, Carrot Walnut Cake dan Snow Cheese Cake.
|
1 comment:
Bestnya kalau dapat pegi, tapi jauh sangat la...
http://darwishtepungajaib.blogspot.com
Post a Comment