Kursus Kek Cawan dan Kek Lapis Sarawak
Kek lapis bercorak, tak susah membuatnya.
Pelbagai jenis design kek cawan.
Kursus Kek Cawan dan Cara Menghias dengan Krim mentega, pes gula dan royal aising akan diadakan pada Sabtu, 14 Februari manakala Kursus Kek Lapis Sarawak akan diadakan pada Ahad, 15 Februari. Untuk kelas kek cawan anda akan belajar menyediakan 4 jenis kek cawan + 3 resipi bonus, membuat krim mentega (jenis komersil), membuat pelbagai paten hiasan kek dan menghias kek cawan anda sendiri dengan krim mentega. Saya juga akan menunjukkan anda cara membuat pes gula (sugarpaste) dan royal icing. Manakala untuk kelas kek lapis sarawak anda akan didedahkan dengan rahsia-rahsia dan teknik membuat kek lapis sarawak yang pelbagai corak. Setelah anda mempelajarinya, anda boleh membuat pelbagai jenis corak kek lapis dengan kreativiti anda sendiri. Kedua-dua kelas sudah ada peserta seramai 13 orang.Sesiapa yang berminat, sila daftar awal agar tidak kecewa nanti. Hubungi 014-3247478 atau sms pun boleh.Jika anda menghantar emel,pastikan anda sertakan no.hphone sekali untuk confirmation kelas ini.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
Popular Posts
-
Di pasaran terdapat berbagai-bagai jenis gula. Samada untuk masakan harian ataupun untuk baking seperti membuat kek,biskut, roti dan sebagai...
-
>> Kek yang mempunyai komposisi bahan yang seimbang dan suhu oven yang stabil tidak akan merekah. Adakalanya kek yang kita buat menja...
-
Jika kita membeli kek di pasaraya, kita akan mendapati kek itu tahan berbulan-bulan walaupun tidak disimpan di dalam peti sejuk. Apakah rahs...
No comments:
Post a Comment