Wednesday, June 12, 2019

Jadual Kursus

Julai 2019

TARIKH & MASA
KURSUS
13/7/2019
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi) dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food, pembungkusan dan penyimpanan.

14/7/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

20/7/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.

21/7/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KEJU   (RM160)
Mempelajari cara membuat kek keju kaedah bakar dan “chill”.Resipi : Oreo Cheese Cake, Mango Cheese Cake, Bluebery Cheese Cake and Cotton Cheese Cake.

27/7/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Cara membuat tat shell yang rangup. Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuf. Rahsia membuat krimpuf yang gebu dan filling krim kastad.

28/7/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK BUAH KUKUS DAN BAKAR (RM160)
Resipi : Kek Buah Kukus (Kaedah Creaming Method), Kek Buah Kukus (Kaedah Boiled Method), Kek Buah Bakar dan Kek Kismis Walnut. Tip mencegah buah dari mendap ke dasar kek.



Ogos 2019

TARIKH & MASA
KURSUS
3/8/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 2   (RM160)
Resipi : Pau gebu, Donat, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang dan Apam Dot-Dot. Tip dan panduan bisnes frozen food.

4/8/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

CONTINENTAL CAKE    (RM160)
Resipi :  Cara membuat kek span vanilla dan span coklat.
Black Forest Cake, Bluebery Cake, Pecan Butterscoth dan Fudge Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.

17/8/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese frosting dan buttercream untuk hiasan kek.

18/8/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

24/8/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.

25/8/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK BISNES PEK EKONOMI  (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.

 

September 2019

TARIKH & MASA
KURSUS
7/9/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi) dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food, pembungkusan dan penyimpanan.

8/9/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

14/9/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
15/9/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KEJU   (RM160)
Mempelajari cara membuat kek keju kaedah bakar dan “chill”.Resipi : Oreo Cheese Cake, Mango Cheese Cake,Bluebery Cheese Cake and Cotton Cheese Cake.

21/9/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Cara membuat tat shell yang rangup. Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuf. Rahsia membuat krimpuf yang gebu dan filling krim kastad.

22/9/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK BUAH KUKUS DAN BAKAR (RM160)
Resipi : Kek Buah Kukus (Kaedah Creaming Method), Kek Buah Kukus (Kaedah Boiled Method), Kek Buah Bakar dan Kek Kismis Walnut. Tip mencegah buah dari mendap ke dasar kek.

28/9/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

PUDDING CAKE  (RM160)
Resipi : Kek Karamel Pelangi, Kek Karamel Coklat,Pandan Layer Cake, Chocolate Layer Cake.

29/9/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

BROWNIES DAN KEK COKLAT (RM160)
Resipi : Kek Coklat Kukus, Fudge Brownies, Marble Cheese Brownies, Brownies Kekacang, Blondies.



1 comment

Susan said...

This was a really great contest and hopefully I can attend the next one. It was alot of fun and I really enjoyed myself. Explore photo and video images on Instagram, latest posts and popular posts about Pikdo

© Resipi Noraini
Maira Gall