JADUAL KURSUS

MAC 2019


TARIKH & MASA
KURSUS
2/3/2019
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
BISKUT RAYA PART 1   (RM160)
Resipi : Biskut Almond London, Biskut Tat Gulung, Tat Seri Nona, Biskut Semperit Klasik, Biskut Cip Coklat, Biskut Oatmeal, Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

3/3/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KUKUS  (RM160)
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap, Kek Lapis Masam Manis, Kek Kukus Marble dan Kek Coklat Keju Kukus.
9/3/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
10/3/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
16/3/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi) dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food, pembungkusan dan penyimpanan.

17/3/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK LAPIS (TRADISIONAL DAN MODEN) (RM160)
Resipi : Kek Lapis Betawi, Kek Lapis Prun Berempah, Kek Lapis Semarak, Kek Lapis Keju.

23/3/2019
(Sabtu)
9.30 – 2.30 ptg
ANEKA KEK BISNES PEK EKONOMI  (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
24/3/2019 
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

BISKUT RAYA PART 2  (RM160)
Resipi : Snow Almond Cookies, Black Sesame Cookies, Toasted Coconut Cookies, Walnut Choc. Cookies, Red Pearl Cookies, Cashewnut Cookies. Tip dan panduan bisnes biskut raya.             
        30/3/2019
(Sabtu)    
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese frosting dan buttercream untuk hiasan kek.
31/3/2019
 (Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Cara membuat tat shell yang rangup. Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuf. Rahsia membuat krimpuf yang gebu dan filling krim kastad.

APRIL 2019


TARIKH & MASA
KURSUS
6/4/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 2   (RM160)
Resipi : Pau gebu,Donat, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang dan Apam Dot-Dot. Tip dan panduan bisnes frozen food.

7/4/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KEJU   (RM160)
Mempelajari cara membuat kek keju kaedah bakar dan “chill”.Resipi : Oreo Cheese Cake, Mango Cheese Cake,Bluebery Cheese Cake and Cotton Cheese Cake.

13/4/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

BISKUT RAYA PART 1   (RM160)
Resipi : Biskut Almond London,Biskut Tat Gulung,Tat Seri Nona,Biskut Semperit Klasik,Biskut Cip Coklat, Biskut Oatmeal,Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

14/4/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

CONTINENTAL CAKE    (RM160)
Resipi :  Cara membuat kek span vanilla dan span coklat.
Black Forest Cake, Bluebery Cake,Pecan Butterscoth dan Fudge Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.

20/4/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

21/4/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

BAHULU DAN SWISSROLL   (RM160)
Resipi : Bahulu Cermai,Bahulu Kemboja,Bahulu Gulung , Swissroll Marble,Swissroll Trio Manis.
27/4/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.

28/4/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg
BISKUT RAYA PART 2  (RM160)
Resipi : Snow Almond Cookies,Black Sesame Cookies,Toasted Coconut Cookies, Walnut Choc.Cookies,Red Pearl Cookies,Cashewnut Cookies. Tip dan panduan bisnes biskut raya.     

2 comments:

Latifah said...

Menarik sekali artikelnya, terimakasih sudah sharr informasi yang sangat bermanfaat ini. Baca juga ulasan buki yang sudah saya baca di MantuIdaman Blog berikut:

- Novel Touche dan Touche Alchemist
- Novel Dilan Tahun 1990
- Novel Tuhan Maha Romantis
- Novel Caraphernelia
- Novel Bulan Merah

Salam hangat, dari
Latifah

Susan said...

Thank you so much for sharing this great blog. This is Pictaram Online Instagram User Posts and Story web viewer.

Popular Posts