Monday, February 4, 2019

JADUAL KURSUS

MAC 2019


TARIKH & MASA
KURSUS
2/3/2019
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
BISKUT RAYA PART 1   (RM160)
Resipi : Biskut Almond London, Biskut Tat Gulung, Tat Seri Nona, Biskut Semperit Klasik, Biskut Cip Coklat, Biskut Oatmeal, Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

3/3/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KUKUS  (RM160)
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap, Kek Lapis Masam Manis, Kek Kukus Marble dan Kek Coklat Keju Kukus.
9/3/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
10/3/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
16/3/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi) dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food, pembungkusan dan penyimpanan.

17/3/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK LAPIS (TRADISIONAL DAN MODEN) (RM160)
Resipi : Kek Lapis Betawi, Kek Lapis Prun Berempah, Kek Lapis Semarak, Kek Lapis Keju.

23/3/2019
(Sabtu)
9.30 – 2.30 ptg
ANEKA KEK BISNES PEK EKONOMI  (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
24/3/2019 
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

BISKUT RAYA PART 2  (RM160)
Resipi : Snow Almond Cookies, Black Sesame Cookies, Toasted Coconut Cookies, Walnut Choc. Cookies, Red Pearl Cookies, Cashewnut Cookies. Tip dan panduan bisnes biskut raya.             
        30/3/2019
(Sabtu)    
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese frosting dan buttercream untuk hiasan kek.
31/3/2019
 (Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Cara membuat tat shell yang rangup. Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuf. Rahsia membuat krimpuf yang gebu dan filling krim kastad.

APRIL 2019


TARIKH & MASA
KURSUS
6/4/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 2   (RM160)
Resipi : Pau gebu,Donat, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang dan Apam Dot-Dot. Tip dan panduan bisnes frozen food.

7/4/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KEJU   (RM160)
Mempelajari cara membuat kek keju kaedah bakar dan “chill”.Resipi : Oreo Cheese Cake, Mango Cheese Cake,Bluebery Cheese Cake and Cotton Cheese Cake.

13/4/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

BISKUT RAYA PART 1   (RM160)
Resipi : Biskut Almond London,Biskut Tat Gulung,Tat Seri Nona,Biskut Semperit Klasik,Biskut Cip Coklat, Biskut Oatmeal,Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

14/4/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

CONTINENTAL CAKE    (RM160)
Resipi :  Cara membuat kek span vanilla dan span coklat.
Black Forest Cake, Bluebery Cake,Pecan Butterscoth dan Fudge Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.

20/4/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

21/4/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

BAHULU DAN SWISSROLL   (RM160)
Resipi : Bahulu Cermai,Bahulu Kemboja,Bahulu Gulung , Swissroll Marble,Swissroll Trio Manis.
27/4/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.

28/4/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg
BISKUT RAYA PART 2  (RM160)
Resipi : Snow Almond Cookies,Black Sesame Cookies,Toasted Coconut Cookies, Walnut Choc.Cookies,Red Pearl Cookies,Cashewnut Cookies. Tip dan panduan bisnes biskut raya.     

2 comments

Latifah said...

Menarik sekali artikelnya, terimakasih sudah sharr informasi yang sangat bermanfaat ini. Baca juga ulasan buki yang sudah saya baca di MantuIdaman Blog berikut:

- Novel Touche dan Touche Alchemist
- Novel Dilan Tahun 1990
- Novel Tuhan Maha Romantis
- Novel Caraphernelia
- Novel Bulan Merah

Salam hangat, dari
Latifah

Susan said...

Thank you so much for sharing this great blog. This is Pictaram Online Instagram User Posts and Story web viewer.

© Resipi Noraini
Maira Gall