Jadual Oktober 2019
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
5/10/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD
PART 2 (RM160)
Resipi : Pau gebu, Donat, Cucur Badak, Bom Bijan,
Kuih Keria, Pulut Panggang dan Apam Dot-Dot. Tip dan panduan bisnes frozen
food.
|
6/10/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
CONTINENTAL
CAKE (RM160)
Resipi : Cara
membuat kek span vanilla dan span coklat.
Black Forest Cake, Bluebery Cake, Pecan Butterscoth
dan Fudge Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy
Whipping Cream.
|
12/10/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK CAWAN DAN
MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake,
Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese
frosting dan buttercream untuk hiasan kek.
|
13/10/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
19/10/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KURSUS UNTUK
KOLEJ KOMUNITI
|
20/10/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KURSUS UNTUK
KOLEJ KOMUNITI
|
26/10/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN
KUIH-MUIH PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka
Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
|
27/10/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA KEK
BISNES PEK EKONOMI (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek
Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping
Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
Jadual November 2019
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
2/11/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD
PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa,
Popia, Kuih Rengas (Kasturi) dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen
food, pembungkusan dan penyimpanan.
|
3/11/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
16/11/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN
KUIH-MUIH PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji,
Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih
talam.
|
17/11/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA KEK
KEJU (RM160)
Mempelajari cara membuat kek keju kaedah bakar dan
“chill”.Resipi : Oreo Cheese Cake, Mango Cheese Cake,Bluebery Cheese Cake and
Cotton Cheese Cake.
|
23/11/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN
CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Cara membuat tat shell yang rangup. Tat
Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuf. Rahsia
membuat krimpuf yang gebu dan filling krim kastad.
|
24/11/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA KEK
BISNES PEK EKONOMI (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek
Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping
Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
30/11/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
|
HIASAN KEK DENGAN BUTTERCREAM (ASAS) (RM160)
Belajar membuat kek span.Membancuh krim mentega
(buttercream).Belajar asas-asas hiasan seperti melepa kek,piping bunga ros,
daun dan lain-lain.Membawa pulang sebiji kek yang dihias sendiri.
|
Jadual Disember 2019
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
1/12/2019
(AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
7/12/2019
(SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN
KUIH-MUIH PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji,
Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih
talam.
|
8/12/2019
(AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
BROWNIES DAN
KEK COKLAT (RM160)
Resipi : Kek Coklat Kukus, Fudge Brownies, Marble
Cheese Brownies, Brownies Kekacang, Blondies
|
14/12/ 2019
(SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK CAWAN DAN
MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake,
Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese
frosting dan buttercream untuk hiasan kek.
(Sesuai untuk
kanak-kanak 10 tahun keatas dan dewasa)
|
15/12/2019
(AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
DONAT DAN
PIZZA (RM160)
Resipi : Membancuh doh donat Kaedah Straight Dough
dan Sponge Dough.Menghias donat dengan topping coklat dan membuat Donat
Bomboloni. Membuat Pizza dengan pelbagai topping yang enak.
(Sesuai untuk
kanak-kanak 10 tahun keatas dan dewasa)
|
21/12/2019
(SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD
PART 2 (RM160)
Resipi : Pau gebu, Donat, Cucur Badak, Bom Bijan,
Kuih Keria, Pulut Panggang dan Apam Dot-Dot. Tip dan panduan bisnes frozen
food.
|
1 comment:
Your post is very helpful and information is reliable. Thank you so much for sharing this wonderful post. Looking for some inspiration for your next trip? Find great vacation ideas and inspiration from Things to do, your source for the web's best reviews and travel ...
Post a Comment