Jadual Kursus

Jadual Oktober 2019


TARIKH & MASA
KURSUS
5/10/2019
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 2   (RM160)
Resipi : Pau gebu, Donat, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang dan Apam Dot-Dot. Tip dan panduan bisnes frozen food.

6/10/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

CONTINENTAL CAKE    (RM160)
Resipi :  Cara membuat kek span vanilla dan span coklat.
Black Forest Cake, Bluebery Cake, Pecan Butterscoth dan Fudge Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.

12/10/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese frosting dan buttercream untuk hiasan kek.

13/10/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

19/10/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

KURSUS UNTUK KOLEJ KOMUNITI
20/10/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KURSUS UNTUK KOLEJ KOMUNITI
26/10/2019
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.

27/10/2019
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
ANEKA KEK BISNES PEK EKONOMI  (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.

 

Jadual November 2019


TARIKH & MASA
KURSUS
2/11/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi) dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food, pembungkusan dan penyimpanan.
3/11/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
16/11/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
17/11/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KEJU   (RM160)
Mempelajari cara membuat kek keju kaedah bakar dan “chill”.Resipi : Oreo Cheese Cake, Mango Cheese Cake,Bluebery Cheese Cake and Cotton Cheese Cake.
23/11/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Cara membuat tat shell yang rangup. Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuf. Rahsia membuat krimpuf yang gebu dan filling krim kastad.
24/11/2019
Ahad
9.30 pg – 2.30 ptg


ANEKA KEK BISNES PEK EKONOMI  (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
30/11/2019
Sabtu
9.30 pg – 2.30 ptg
HIASAN  KEK DENGAN BUTTERCREAM (ASAS)  (RM160)
Belajar membuat kek span.Membancuh krim mentega (buttercream).Belajar asas-asas hiasan seperti melepa kek,piping bunga ros, daun dan lain-lain.Membawa pulang sebiji kek yang dihias sendiri.

 

Jadual Disember 2019


TARIKH & MASA
KURSUS
1/12/2019
(AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg
ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
7/12/2019
(SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
8/12/2019
(AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg

BROWNIES DAN KEK COKLAT (RM160)
Resipi : Kek Coklat Kukus, Fudge Brownies, Marble Cheese Brownies, Brownies Kekacang, Blondies
14/12/ 2019
(SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese frosting dan buttercream untuk hiasan kek.
(Sesuai untuk kanak-kanak 10 tahun keatas dan dewasa)
15/12/2019
(AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg

DONAT DAN PIZZA (RM160)
Resipi : Membancuh doh donat Kaedah Straight Dough dan Sponge Dough.Menghias donat dengan topping coklat dan membuat Donat Bomboloni. Membuat Pizza dengan pelbagai topping yang enak.
(Sesuai untuk kanak-kanak 10 tahun keatas dan dewasa)
 21/12/2019
(SABTU)
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 2   (RM160)
Resipi : Pau gebu, Donat, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang dan Apam Dot-Dot. Tip dan panduan bisnes frozen food.


1 comment:

Susan said...

Your post is very helpful and information is reliable. Thank you so much for sharing this wonderful post. Looking for some inspiration for your next trip? Find great vacation ideas and inspiration from Things to do, your source for the web's best reviews and travel ...

Popular Posts