NOVEMBER 2015
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
1/11/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
MENGHIAS KEK DENGAN BUTTERCREAM (ASAS) (RM160)
Mempelajari cara membuat kek
span yang lembut. Membancuh buttercream dan membuat bunga ros, daun, bintang
dll dari buttercream. Belajar cara melepa kek dan membuat hiasan pada kek
anda. Anda akan membawa pulang kek yang dihias sendiri.
|
7/11/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam
Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 5
resipi bonus kuih talam.
|
8/11/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake
(Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese
Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
14/11/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD PART 2 (RM160)
Resipi : Pau Gebu, Cucur
Badak, Bom Bijan, Kuih Keria,Pulut Panggang,Apam Gula Hangus.Resipi bonus
–Cakoi.Turut ditunjukkan cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
15/11/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti
ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red
Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
28/11/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA BAHULU DAN SWISSROLL (RM160)
Resipi : Bahulu Cermai,Bahulu
Gulung, Bahulu Kemboja,Marble Swissroll dan Trio Manis Swissroll.
|
29/11/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
CONTINENTAL CAKE PART 1 (RM160)
Resipi : Cara membuat kek
span,Black Forest Cake,Bluebery Cake, Pecan Butterscoth dan Walnut
Brownies.Turut ditunjukkan cara menghias kek.
|
DISEMBER 2015
TARIKH
& MASA
|
KURSUS
|
5/12/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-Buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Cream Puff. Rahsia membuat Cream Puff yang gebu dan filling Krim Kastad
|
6/12/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake,Carrot Cupcake,Chocolate Cupcake, Mufin Blueberi dan Mufin Cip Coklat.Menghias kek cawan dengan krim mentega dan cream cheese frosting.
|
12/12/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA KEK BISNES PEK
EKONOMI (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan
(bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache
dan Cream Cheese Frosting.
|
13/12/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi :
Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza,
Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
No comments:
Post a Comment