Selamat datang ke blog ResipiNoraini !

JADUAL KURSUS OGOS, SEPTEMBER, OKTOBER 2015

JADUAL KURSUS OGOS 2015

TARIKH & MASA
KURSUS
8/8/2015
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap pusing, karipap rangup, kuih kasturi, samosa, popia, apam dot-dot dan puteri ayu.
Cara pembungkusan dan penyimpanan.

9/8/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.

15/8/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake,Carrot Cupcake,Chocolate Cupcake,Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi.Menghias kek cawan dengan krim mentega dan cream cheese frosting.

16/8/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

MENGHIAS KEK DENGAN BUTTERCREAM (ASAS) (RM160)
Mempelajari cara membuat kek span yang lembut. Membancuh buttercream dan membuat bunga ros, daun, bintang dll dari buttercream. Belajar cara melepa kek dan membuat hiasan pada kek anda. Anda akan membawa pulang kek yang dihias sendiri.

22/8/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KUKUS UNTUK BISNES (RM160)
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap, Kek Lapis Masam Manis, Brownies Keju dan  Kek Marble Kukus.
23/8/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.

29/8/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
TALAM DAN KUIH-MUIH (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 5 resipi  bonus kuih talam.
30/8/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.







































JADUAL KURSUS SEPTEMBER 2015

TARIKH & MASA
KURSUS
5/9/2015 
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN PART 2 (RM160)
Resipi : Pau Gebu, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Apam Tepung Gandum, Apam Gula Hangus dan Pulut Panggang. Resipi Bonus – Kuih Koci, Penerangan tentang cara pembungkusan dan penyimpanan.

6/9/2015
(Ahad)    
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK CAWAN DAN MUFIN  (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Strawberi Cupcake,Mufin  Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Menghias kek cawan dengan krim mentega dan cream cheese frosting.

12/9/2015
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KEJU (RM160)
Resipi : Cara Membuat Kek Span, Kek Keju Tiramisu, Kek Keju Oreo, Kek Keju Cip Coklat dan Kek Keju Blueberi. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju.

13/9/2015
(Ahad)  
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.

19/9/2015
 (Sabtu)   
9.30 pg – 2.30 ptg
TALAM DAN KUIH-MUIH (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 5 resipi  bonus kuih talam.

20/9/2015 
(Ahad)  
9.30 pg – 2.30 ptg

CONTINENTAL CAKE PART 1 (RM160)
Resipi: Cara membuat kek span, Black Forest Cake, Blueberry Cake, Pecan Butterscotch dan Walnut Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek.


 JADUAL KURSUS OKTOBER 2015

TARIKH & MASA
KURSUS
 3/10/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

WESTERN FOOD (RM160)
 Resipi : Chicken Chop, Black Pepper Sos, Spaggeti Bolognese, Spaggeti Olio, Baked Macaroni dan Lasagna.
4/10/201
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK BISNES PEK EKONOMI (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
10/10/2015
(Sabtu)    
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH (RM160)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 5 resipi  bonus kuih talam.
11/10/2015
 (Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
17/10/2015
(Sabtu)  
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.
18/10/2015
 (Ahad)   
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KUKUS UNTUK BISNES (RM160)
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap, Kek Lapis Masam Manis, Brownies Keju dan  Kek Marble Kukus.
24/10/2015 
(Sabtu)  
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap pusing, karipap rangup, kuih kasturi, samosa, popia, apam dot-dot dan puteri ayu.
Cara pembungkusan dan penyimpanan.
25/10/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
ANEKA CAKOI DAN DONAT (RM160)
Mempelajari cara membuat donat dan cakoi yang lembut lagi gebu. Menghias donat dengan pelbagai toping dan filling.
31/10/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
ANEKA ROTI (RM160)
Resipi : Roti Sandwich/Roti Benggali, Wholemeal Bread, Burger Bun, Pizza Hawaian, Pizza Italia dan Cinnamon Roll.
1/11/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

MENGHIAS KEK DENGAN BUTTERCREAM (ASAS) (RM160)
Mempelajari cara membuat kek span yang lembut. Membancuh buttercream dan membuat bunga ros, daun, bintang dll dari buttercream. Belajar cara melepa kek dan membuat hiasan pada kek anda. Anda akan membawa pulang kek yang dihias sendiri.



3 comments :

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, resepi dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Mr Mahmud said...

kelas BAHULU DAN SWISSROLL BERCORAK xde ke saya nak tambah ilmu..

0192648485

pak sudaryono said...

KAMI SEKELUARGA TAK LUPA MENGUCAPKAN PUJI SYUKUR KEPADA ALLAH S,W,T
dan terima kasih banyak kepada AKI atas nomor togel.nya yang AKI
berikan 4D/ angka [] alhamdulillah ternyata itu benar2 tembus AKI.
dan alhamdulillah sekarang saya bisa melunasi semua utan2 saya yang
ada sama tetangga.dan juga BANK BRI dan bukan hanya itu AKI. insya
allah saya akan coba untuk membuka usaha sendiri demi mencukupi
kebutuhan keluarga saya sehari-hari itu semua berkat bantuan AKI..
sekali lagi makasih banyak ya AKI… bagi saudara yang suka main togel
yang ingin merubah nasib seperti saya silahkan hubungi AKI ALIH,,di no

082---> 313 ---> 669---> 888

insya allah anda bisa seperti saya…menang togel 2750 JUTA , wassalam.


dijamin 100% jebol saya sudah buktikan...sendiri....


Apakah anda termasuk dalam kategori di bawah ini !!!!


1"Dikejar-kejar hutang

2"Selaluh kalah dalam bermain togel

3"Barang berharga anda udah habis terjual Buat judi togel


4"Anda udah kemana-mana tapi tidak menghasilkan solusi yg tepat


5"Udah banyak Dukun togel yang kamu tempati minta angka jitunya
tapi tidak ada satupun yang berhasil..




KLIK DISINI 4d 5d 6d





Solusi yang tepat jangan anda putus asah... AKI ALIH akan membantu
anda semua dengan Angka ritual/GHOIB:
butuh angka togel 2D/ ,3D/, 4D/ 5D/ 6D/ SGP / HKG / MALAYSIA / TOTO MAGNUM / dijamin
100% jebol
Apabila ada waktu

silahkan Hub: AKI ALIH DI NO: 082---> 313 ---> 669---> 888

ANGKA RITUAL: TOTO/MAGNUM 4D/5D/6D/


ANGKA RITUAL: HONGKONG 2D/3D/4D/6D/



ANGKA RITUAL; KUDA LARI 2D/3D/4D/6D/



ANGKA RITUAL; SINGAPUR 2D/3D/4D/ 6D/



ANGKA RITUAL; TAIWAN,THAILAND



ANGKA RITUAL: SIDNEY 2D/3D/4D 6D/