Sebahagian peserta bergambar kenangan.
Dua peserta dari Singapura,Mastura dan Mazna bergambar bersama cikgu.
Alhamdulillah, kursus kek lapis yang terakhir untuk tahun ini telahpun selesai. Seramai 27 orang peserta telah menghadiri kursus sehari itu. Ada yang datang dari Perak, Johor, Pahang, Melaka , Singapura dan juga sekitar Selangor dan KL. Masing-masing menunjukkan kesungguhan dan semangat yang tinggi untuk mempelajari pembuatan kek lapis tradisional dan kek lapis moden terutama kek lapis Sarawak. Saya berharap ilmu yang dipelajari selama sehari itu dapat dipraktikkan. Makin banyak kita mencuba dan membuat praktikal makin bertambah kemahiran atau skill kita. Mula-mula buat kek lapis mungkin tidak perfect jadinya tetapi lama kelamaan anda akan bertambah pandai dan kek lapis yang dihasilkan juga akan bertambah cantik rupanya. Kek lapis ini boleh dibuat awal dan tahan 1- 2 bulan jika dibalut dengan plastic wrap atau kertas aluminium dan simpan di dalam petisejuk (chiller). Ia juga boleh dibekukan (frozen) sehingga 3 bulan walaupun tanpa pengawet. Jangan lupa menghidangkan kek lapis untuk hari raya nanti.
No comments:
Post a Comment