JANUARI 2021
TARIKH & MASA |
KURSUS |
9/1/2021 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg |
FROZEN FOOD PART 1 (RM160) Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi) dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food, pembungkusan dan penyimpanan.
|
10/1/2021 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
BROWNIES DAN KEK COKLAT (RM160) Resipi : Kek Coklat Kukus, Fudge Brownies, Marble Cheese Brownies, Brownies Kekacang, Blondies. |
16/1/2021 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
BAHULU DAN KEK GULUNG (RM160) Cara membuat bahulu tradisional dan moden.Resipi: Bahulu Cermai, Bahulu Kemboja, Bahulu Lapis. Cara membuat kek gulung. Resipi: Marble Swissroll, Trio Manis dan membuat buttercream untuk filling.
|
17/1/2021 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160) Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah. |
23/1/2021 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg |
CONTINENTAL CAKE (RM160) Resipi : Cara membuat kek span vanilla dan span coklat. Black Forest Cake, Bluebery Cake, Pecan Butterscoth dan Fudge Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.
|
24/1/2021 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160) Resipi : Cara, membuat tat shell yang rangup. Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur Chicken Pie dan Krimpuf. Rahsia membuat krimpuf yang gebu dan filling krim kastad.
|
30/1/2021 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1 (RM160) Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
|
31/1/2021 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg |
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160) Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese frosting dan buttercream dan menghias kek cawan.
|
FEBRUARI 2021
TARIKH & MASA |
KURSUS |
6/2/2021 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 2(RM160) Resipi : Talam Tokyo, Talam Berlauk, Kuih Kole Kacang, Kuih Lapis, Talam Sagu Pancawarna, Kuih Cara Berlauk dan Apam Pisang. Turut mendapat 4 resipi bonus kuih .
|
7/2/2021 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160) Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
20/2/2021 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
KUIH-MUIH TEMPATAN (RM160) Resipi : Kuih Tepung Pelita, Kuih Limas, Kuih Tako, Kuih Gula Hangus, Bingka Pandan dan Bingka Labu.
|
21/2/2021 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
KEK BISNES PEK EKONOMI (RM160) Resipi : Kek Red Velvet, Kek Carrot Walnut, Kek Chocolate Moist, Kek Kismis Walnut dan Kek Pisang. Turut ditunjukkan cara menghias kek.
|
27/2/2021 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
BISKUT RAYA PART 1 (RM160) Resipi : Biskut Almond London,Biskut Tat Gulung,Tat Seri Nona,Semperit klasik,Biskut Cip Coklat,Biskut Oatmeal. Tip dan panduan bisnes biskut raya.
|
28/2/2021 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg |
HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA (RM160) Resipi : Kek Span Vanila , Span Coklat dan membuat Krim Mentega yang mudah. Anda akan belajar melepa kek dengan krim mentega,membuat pelbagai corak dan membuat bunga ros. Anda akan membawa pulang sebiji kek yang dihias sendiri
|
No comments:
Post a Comment