Jadual Kursus 2021

JANUARI 2021

TARIKH & MASA

KURSUS

9/1/2021

 (Sabtu)

9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 1 (RM160)

Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi) dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food, pembungkusan dan penyimpanan.

 

10/1/2021

(Ahad)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

BROWNIES DAN KEK COKLAT (RM160)

Resipi : Kek Coklat Kukus, Fudge Brownies, Marble Cheese Brownies, Brownies Kekacang, Blondies.

       16/1/2021  

(Sabtu)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

BAHULU DAN KEK GULUNG  (RM160)

Cara membuat bahulu  tradisional dan moden.Resipi: Bahulu Cermai, Bahulu Kemboja, Bahulu Lapis.

 Cara membuat kek gulung. Resipi: Marble Swissroll, Trio Manis dan membuat buttercream untuk filling.

                                                                                           

17/1/2021

(Ahad)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)

Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

23/1/2021

(Sabtu)

9.30 pg – 2.30 ptg

CONTINENTAL CAKE    (RM160)

Resipi :  Cara membuat kek span vanilla dan span coklat.

Black Forest Cake, Bluebery Cake, Pecan Butterscoth dan Fudge Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.

 

24/1/2021

(Ahad)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)

Resipi :  Cara, membuat  tat shell yang rangup. Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur Chicken Pie  dan Krimpuf. Rahsia membuat krimpuf yang gebu dan filling krim kastad.

 

30/1/2021

(Sabtu)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 1 (RM160)

Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.

 

31/1/2021

(Ahad)

9.30 pg – 2.30 ptg

KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)

Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Membuat cream cheese frosting dan buttercream  dan menghias kek cawan.

                                                                                                               

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
  

FEBRUARI 2021

TARIKH & MASA

KURSUS

6/2/2021

(Sabtu)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

TALAM DAN KUIH-MUIH  PART 2(RM160)

Resipi : Talam Tokyo, Talam Berlauk, Kuih Kole Kacang, Kuih Lapis, Talam Sagu Pancawarna, Kuih Cara Berlauk dan Apam Pisang. Turut mendapat 4 resipi bonus kuih .

 

         7/2/2021

(Ahad)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

 

ANEKA ROTI BAN MANIS  (RM160)

Mempelajari cara  membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

                                                                                            

20/2/2021

(Sabtu)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

 KUIH-MUIH TEMPATAN (RM160)

Resipi : Kuih Tepung Pelita, Kuih Limas, Kuih Tako, Kuih Gula Hangus, Bingka Pandan dan Bingka Labu.

 

       21/2/2021

(Ahad)

9.30 pg – 2.30 ptg.

 

 KEK BISNES PEK EKONOMI (RM160)

Resipi : Kek Red Velvet, Kek Carrot Walnut, Kek Chocolate Moist, Kek Kismis Walnut dan Kek Pisang. Turut ditunjukkan cara menghias kek.

 

27/2/2021

(Sabtu)

9.30 pg – 2.30 ptg

 

BISKUT RAYA PART 1 (RM160)

Resipi : Biskut Almond London,Biskut Tat Gulung,Tat Seri Nona,Semperit klasik,Biskut Cip Coklat,Biskut Oatmeal. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

 

28/2/2021

(Ahad)

9.30 pg – 2.30 ptg

HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA (RM160)

Resipi : Kek Span Vanila , Span Coklat dan membuat Krim Mentega yang mudah. Anda akan belajar melepa kek dengan krim mentega,membuat pelbagai corak dan membuat bunga ros.

Anda akan membawa pulang sebiji kek yang dihias sendiri

 

No comments:

Popular Posts