Jadual Kursus 2018

JADUAL FEBRUARI 2018
Hari / Tarikh
Kursus
Yuran
Sabtu
3/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 2
Resipi : Kuih Nona Manis Pandan, Nona Manis Jagung, Kuih Kole Kacang, Talam Berlauk, Kuih Cara Berlauk, Kuih Lapis dan Talam Tokyo.
RM 160
Ahad
4/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
ANEKA KEK KEJU
Belajar kaedah Chill Cheese Cake dan Bake Cheese Cake. Resipi : Cotton Cheese Cake, Marble Cheese Cake, Mini Cheese Cake dan Oreo Cheese Cake.
RM 160
Sabtu
10/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
ANEKA ROTI BAN MANIS
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
RM 160
Ahad
11/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
KEK BUDGET
Anda akan diajar cara untuk mengira costing untuk menjual kek budget di bawah RM20. Belajar cara membuat kek span dan pelbagai design kek yang simple tetapi sedap menggunakan Non Dairy Whipping Cream.
RM 160
Sabtu
17/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
FROZEN FOOD PART 1
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi), Apam Dot-Dot dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food.
RM 160
Ahad
18/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
BISKUT RAYA PART 2
Resipi : Biskut Snow Almond, B.Black & White Sesame, B.Toasted Coconut, Coklat Walnut, Red Pearl, Red Velvet dan Biskut Gajus. Tip dan panduan bisnes biskut raya.
RM 160

JADUAL MARCH 2018


TARIKH & MASA
KURSUS
YURAN
3/3/2018
 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi  bonus kuih talam.

RM160
4/3/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.

RM160
10/3/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 2
Resipi : Pau Gebu, Cakoi, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang. Resipi bonus : Apam gula hangus dan donat. Tip dan panduan bisnes frozen food.

RM160
11/3/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

BISKUT RAYA PART 1
Resipi : Biskut Almond London, B.Tat Gulung, B.Tat Seri Nona, B.Semperit Klasik, B.Semperit Susu, B.Cip Coklat dan Biskut Oatmeal. Bonus – Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

RM160
24/3/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK COKLAT DAN BROWNIES
Resipi:  Choc. Cake(Bakar), Kek Coklat Lembap (kukus), Blondies, Fudge Brownies, Choc. Walnut Brownies. Membuat Choc. Ganache untuk hiasan kek.

RM160
25/3/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

RM160
           31/3/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.
RM160


JADUAL APRIL 2018


TARIKH & MASA
KURSUS
YURAN
1/4/2018
 (Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK KUKUS HARI RAYA
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap Kukus, Kek Lapis Masam Manis, Kek Kukus Marble, Kek Coklat Cheese Kukus.
RM160
7/4/2018
(Sabtu)  
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 1
Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi), Apam Dot-Dot dan Puteri Ayu.Tip dan panduan bisnes frozen food.
RM160
8/4/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg


BISKUT RAYA PART 2
Resipi : Biskut Snow Almond, B.Black & White Sesame, B. Toasted Coconut, Coklat Walnut, Red Pearl, Red Velvet dan Biskut Gajus. Tip dan panduan bisnes biskut raya
RM160

14/4/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH PART 2
Resipi : Kuih Nona Manis Pandan, Nona Manis Jagung, Kuih Kole Kacang, Talam Berlauk, Kuih Cara Berlauk, Kuih Lapis  dan Talam Tokyo.

RM160
         15/4/2018
           (Ahad)
   9.30 pg – 2.30 ptg
 ANEKA KEK KEJU
Belajar kaedah Chill Cheese Cake dan Bake Cheese Cake. Resipi : Cotton Cheese Cake, Marble Cheese Cake, Mini Cheese Cake dan Oreo Cheese Cake.
RM160
        21/4/2018
           (Sabtu)
   9.30 pg – 2.30 ptg
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
RM160
22/4/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.

           RM160




28/4/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.

           RM160
29/4/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA
Belajar membuat kek span dan membancuh krim mentega. Turut diajar membuat pelbagai paten , bunga ros dan daun. Peserta akan menghias sebiji kek secara individu dan membawa pulang kek tersebut.
          RM160

JADUAL MEI 2018


TARIKH & MASA
KURSUS
YURAN
5/5/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi  bonus kuih talam.

RM160
6/5/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK KUKUS HARI RAYA
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap Kukus, Kek Lapis Masam Manis, Kek Kukus Marble, Kek Coklat Cheese Kukus.

RM160
12/5/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

BISKUT RAYA PART 1
Resipi : Biskut Almond London, B.Tat Gulung, B.Tat Seri Nona, B.Semperit Klasik, B.Semperit Susu, B.Cip Coklat dan Biskut Oatmeal. Bonus – Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

RM160
13/5/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, KekBuah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.

RM160

DAFTAR KURSUS DI SINI

No comments:

Popular Posts