Hari / Tarikh
|
Kursus
|
Yuran
|
Sabtu
3/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
|
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 2 Resipi : Kuih Nona Manis Pandan, Nona Manis Jagung, Kuih Kole Kacang, Talam Berlauk, Kuih Cara Berlauk, Kuih Lapis dan Talam Tokyo. |
RM 160
|
Ahad
4/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
|
ANEKA KEK KEJU Belajar kaedah Chill Cheese Cake dan Bake Cheese Cake. Resipi : Cotton Cheese Cake, Marble Cheese Cake, Mini Cheese Cake dan Oreo Cheese Cake. |
RM 160
|
Sabtu
10/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
|
ANEKA ROTI BAN MANIS Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah. |
RM 160
|
Ahad
11/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
|
KEK BUDGET Anda akan diajar cara untuk mengira costing untuk menjual kek budget di bawah RM20. Belajar cara membuat kek span dan pelbagai design kek yang simple tetapi sedap menggunakan Non Dairy Whipping Cream. |
RM 160
|
Sabtu
17/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
|
FROZEN FOOD PART 1 Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi), Apam Dot-Dot dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food. |
RM 160
|
Ahad
18/2/2018
9.30pagi - 2.30petang
|
BISKUT RAYA PART 2 Resipi : Biskut Snow Almond, B.Black & White Sesame, B.Toasted Coconut, Coklat Walnut, Red Pearl, Red Velvet dan Biskut Gajus. Tip dan panduan bisnes biskut raya. |
RM 160
|
JADUAL MARCH 2018
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
YURAN
|
3/3/2018
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1
Resipi :
Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan,
Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus
kuih talam.
|
RM160
|
4/3/2018
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI
Resipi :
Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut
dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese
Frosting.
|
RM160
|
10/3/2018
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD PART 2
Resipi : Pau
Gebu, Cakoi, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang. Resipi bonus
: Apam gula hangus dan donat. Tip dan panduan bisnes frozen food.
|
RM160
|
11/3/2018
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
BISKUT RAYA PART 1
Resipi : Biskut
Almond London, B.Tat Gulung, B.Tat Seri Nona, B.Semperit Klasik, B.Semperit
Susu, B.Cip Coklat dan Biskut Oatmeal. Bonus – Cornflake Madu. Tip dan
panduan bisnes biskut raya.
|
RM160
|
24/3/2018
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
KEK COKLAT DAN BROWNIES
Resipi: Choc. Cake(Bakar), Kek Coklat Lembap
(kukus), Blondies, Fudge Brownies, Choc. Walnut Brownies. Membuat Choc.
Ganache untuk hiasan kek.
|
RM160
|
25/3/2018
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS
Mempelajari
cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese
Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken
Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
RM160
|
31/3/2018
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF
Resipi : Tat
Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia
membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.
|
RM160
|
JADUAL APRIL 2018
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
YURAN
|
1/4/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK KUKUS
HARI RAYA
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap Kukus, Kek
Lapis Masam Manis, Kek Kukus Marble, Kek Coklat Cheese Kukus.
|
RM160
|
7/4/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD
PART 1
Resipi : Karipap Pusing, Karipap
Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi), Apam
Dot-Dot dan Puteri Ayu.Tip dan panduan bisnes frozen food.
|
RM160
|
8/4/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
BISKUT RAYA
PART 2
Resipi : Biskut Snow Almond, B.Black & White
Sesame, B. Toasted Coconut, Coklat Walnut, Red Pearl, Red Velvet dan Biskut
Gajus. Tip dan panduan bisnes biskut raya
|
RM160
|
14/4/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN
KUIH-MUIH PART 2
Resipi : Kuih Nona Manis Pandan, Nona Manis Jagung,
Kuih Kole Kacang, Talam Berlauk, Kuih Cara Berlauk, Kuih Lapis dan Talam Tokyo.
|
RM160
|
15/4/2018
(Ahad)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
ANEKA KEK KEJU
Belajar kaedah Chill Cheese Cake dan Bake Cheese
Cake. Resipi : Cotton Cheese Cake,
Marble Cheese Cake, Mini Cheese Cake dan Oreo Cheese Cake.
|
RM160
|
21/4/2018
(Sabtu)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
KEK BISNES
DALAM PEK EKONOMI
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake,
Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping
Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
RM160
|
22/4/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
RM160
|
28/4/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN
CREAM PUFF
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat
Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan
filling krim kastad.
|
RM160
|
29/4/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
HIASAN KEK
DENGAN KRIM MENTEGA
Belajar membuat kek span dan membancuh krim mentega.
Turut diajar membuat pelbagai paten , bunga ros dan daun. Peserta akan
menghias sebiji kek secara individu dan membawa pulang kek tersebut.
|
RM160
|
JADUAL MEI 2018
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
YURAN
|
5/5/2018
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN
KUIH-MUIH PART 1
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji,
Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
|
RM160
|
6/5/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK KUKUS
HARI RAYA
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap Kukus, Kek
Lapis Masam Manis, Kek Kukus Marble, Kek Coklat Cheese Kukus.
|
RM160
|
12/5/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
BISKUT RAYA
PART 1
Resipi : Biskut Almond London, B.Tat Gulung, B.Tat
Seri Nona, B.Semperit Klasik, B.Semperit Susu, B.Cip Coklat dan Biskut
Oatmeal. Bonus – Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya.
|
RM160
|
13/5/2018
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK BISNES
DALAM PEK EKONOMI
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake,
KekBuah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc.
Ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
RM160
|
No comments:
Post a Comment