TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
14/1/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD
PART 1 (RM160)
Resipi : Karipap pusing, karipap rangup, kuih
kasturi, samosa, popia, apam dot-dot dan puteri ayu.
Cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
15/1/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK COKLAT DAN
BROWNIES (RM160)
Resipi : Best Ever Choc. Cake, Kek Coklat Lembap (Kukus),
Blondies (Congo Bar), Fudge Brownies, dan Choc. Chip Brownies. Membuat Choc. Ganache
untuk hiasan kek.
|
21/1/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN
KUIH-MUIH PART 2 (RM160)
Resipi : Talam Tokyo, Talam Roti, Kole Kacang, Talam
Berlauk, Kuih Cara Pandan, Kuih Cara Berlauk dan 5 resipi bonus kuih talam.
|
22/1/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK CAWAN DAN
MUFIN (RM160)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate
Cupcake, Strawberi Cupcake, Mufin Cip
Coklat dan Mufin Blueberi. Menghias kek cawan dengan krim mentega dan cream
cheese frosting.
|
28/1/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
29/1/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
CONTINENTAL
CAKE (RM160)
Resipi : Cara membuat Kek Span, Black Forest Cake, Blueberry
Cake, Pecan Butterscotch dan Walnut Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias
kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.
|
FEBRUARI 2017
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
4/2/2017
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1 (RM160)
Resipi :
Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan ,
Kuih Gula Hangus dan 5 resipi bonus
kuih talam.
|
5/2/2017
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA BISKUT RAYA PART 1 (RM160)
Resipi :
Biskut Almond London,Tart Gulung,Tart Bunga,Cip Coklat, Semperit
Klasik,Biskut Oatmeal dan Cornflake Madu.Turut diberikan tips dan panduan
untuk bisnes biskut raya.
|
18/2/2017
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD PART 2 (RM160)
Resipi : Pau
Gebu, Cakoi, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang. Resipi bonus
: Apam gula hangus dan Donat. Tip dan panduan bisnes frozen food.
|
19/2/2017
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM160)
Resipi :
Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut
dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese
Frosting.
|
25/2/2017
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM160)
Resipi : Red
Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Strawberi Cupcake,
Mufin Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Menghias
kek cawan dengan krim mentega dan cream cheese frosting.
|
26/2/2017
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari
cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese
Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun , Chicken
Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
MAC 2017
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
4/3/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat
Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan
filling krim kastad.
|
5/3/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
BISKUT RAYA
PART 2
Resipi : Biskut Snow Almond, Biskut White &Black
Sesame, Biskut Toasted Coconut, Biskut Choc. Walnut, Biskut Gajus Rangup dan
Biskut Keju Cheddar. Resipi bonus: Biskut Red Pearl dan Red Velvet. Turut
diberikan tips dan panduan bisnes biskut raya.
|
11/3/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD
PART 1
Resipi : Karipap pusing, karipap rangup, kuih
kasturi, samosa, popia, apam dot-dot dan puteri ayu.
Cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
12/3/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK COKLAT
DAN BROWNIES
Resipi : Best Ever Choc. Cake, Kek Coklat Lembap
(Kukus), Blondies (Congo Bar), Fudge Brownies, dan Choc. Chip Brownies.
Membuat Choc. Ganache untuk hiasan kek.
|
APRIL 2017
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
8/4/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TIADA |
9/4/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
15/4/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN
KUIH-MUIH PART 1
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji,
Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan , Kuih Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
|
16/4/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK CAWAN DAN
MUFIN
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate
Cupcake, Strawberi Cupcake, Mufin Cip
Coklat dan Mufin Blueberi. Menghias kek cawan dengan krim mentega dan cream
cheese frosting.
|
22/4/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN
CREAM PUFF
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat
Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan
filling krim kastad.
|
23/4/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
CONTINENTAL
CAKE
Resipi : Cara membuat Kek Span, Black Forest Cake,
Blueberry Cake, Pecan Butterscotch dan Walnut Brownies. Turut ditunjukkan
cara menghias kek dengan Non-Dairy Whipping Cream.
|
29/4/2017
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA BISKUT
RAYA PART 1
Resipi : Biskut Almond London, Tart Gulung, Tart
Bunga, Cip Coklat, Semperit Klasik, Biskut Oatmeal dan Cornflake Madu. Turut
diberikan tips dan panduan untuk bisnes biskut raya.
|
30/4/2017
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
MENGHIAS KEK
DENGAN KRIM MENTEGA (ASAS)
Membuat Kek Span.Membancuh Krim Mentega dan melepa
kek dengan krim mentega. Turut mempelajari cara membuat bunga ros, daun dan
lain-lain hiasan. Anda membawa pulang sebiji kek yang dihias sendiri.
|
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
6/5/2017
(Sabtu)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
FROZEN FOOD
PART 1
Resipi : Karipap pusing, karipap rangup, kuih
kasturi, samosa, popia, apam dot-dot dan puteri ayu.
Cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
7/5/2017
(Ahad)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.
|
13/5/2017
(Sabtu)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
TALAM DAN
KUIH-MUIH PART 1
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka
Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
|
14/5/2017
(Ahad)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
KEK COKLAT
DAN BROWNIES
Resipi : Best Ever Choc. Cake, Kek Coklat Lembap
(Kukus), Blondies (Congo Bar), Fudge Brownies, dan Choc. Chip Brownies.
Membuat Choc. Ganache untuk hiasan kek.
|
20/5/2017
(Sabtu)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
KEK BISNES
DALAM PEK EKONOMI
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake,
Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping
Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
21/5/2017
(Ahad)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
BISKUT RAYA
PART 2
Resipi : Biskut Snow Almond,Biskut White & Black
Sesame, Biskut Toasted Coconut, Biskut Choc. Walnut, Biskut Gajus Rangup dan
Biskut Keju Cheddar. Resipi bonus: Biskut Red Pearl dan Red Velvet. Turut
diberikan tips dan panduan bisnes biskut raya.
|
No comments:
Post a Comment