TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
9/4/2016
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA BISKUT RAYA PART 1 (RM160)
Resipi
: Biskut Almond London, Tart Gulung,
Tart Bunga, Cip Coklat, Semprit Klasik, Biskut Oatmeal, Cornflake Madu. Turut
diberikan tips dan panduan bisnes biskut raya.
|
10/4/2016
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM160)
Mempelajari
cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese
Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken
Floss Bun.
|
16/4/2016
(Sabtu)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM160)
Resipi : Tat
Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia
membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.
|
17/4/2016
(Ahad)
9.30
pg – 2.30 ptg
|
CONTINENTAL CAKE PART 1 (RM160)
Resipi :
Cara membuat kek span, Black Forest Cake, Bluebery Cake ,Pecan Butterscotch
dan Walnut Brownies. Turut ditunjukkan cara menghias kek.
|
23/4/2016
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD PART 2 (RM160)
Resipi : Pau
Gebu, Donat, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut panggang. Resipi bonus
: Apam Gula Hangus dan Cakoi. Tips dan panduan bisnes frozen food.
|
24/4/2016
(Ahad)
9.30 pg –
2.30 ptg
|
KEK KUKUS UNTUK BISNES (RM160)
Resipi : Kek
Buah Kukus, Kek Coklat Lembap, Kek Lapis Masam Manis, Brownies Kukus Keju dan
Kek Marble Kukus.
|
30/4/2016
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH (RM160)
Resipi :
Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji,
Serimuka
Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 5 resipi bonus kuih talam.
|
JADUAL KURSUS MEI 2016
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
7/5/2016
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA BISKUT
RAYA PART 2 (RM160)
Resipi : Snow Almond Cookies, White & Black
Sesame Cookies, Toasted Coconut Cookies, Choc. Walnut Cookies, Biskut Gajus
Rangup dan Biskut Keju Cheddar. Resipi bonus : Biskut Red Pearl. Turut
diberikan tips dan panduan bisnes biskut raya.
|
8/5/2016
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
MENGHIAS KEK
DENGAN BUTTERCREAM (ASAS) (RM160)
Mempelajari cara membuat kek span yang lembut.
Membancuh buttercream dan membuat bunga ros, daun, bintang dll dari
buttercream. Belajar cara melepa kek dan membuat hiasan pada kek anda. Anda
akan membawa pulang kek yang dihias sendiri.
|
14/5/2016
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK BISNES
PEK EKONOMI (RM160)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek
Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping
Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
15/5/2016
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI
BAN MANIS (RM160)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
1 comment:
Dapat cert tak untuk kursus ni ?
Post a Comment