TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
1/2/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
MENGHIAS KEK DENGAN BUTTERCREAM (ASAS) (RM150)
Mempelajari cara membuat kek
span yang lembut. Membancuh buttercream dan membuat bunga ros, daun, bintang
dll dari buttercream. Belajar cara melepa kek dan membuat hiasan pada kek
anda. Anda akan membawa pulang kek yang dihias sendiri.
|
7/2/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM150)
Resipi : Tat Keju Blueberi,
Tat Buah-buahan, Tat Telur, Sardin Roll dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff
yang gebu dan filling krim kastad.
|
8/2/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
BAHULU DAN SWISSROLL BERCORAK (RM150)
Mempelajari cara membuat
bahulu cermai, bahulu kemboja, bahulu gulung. Cara membuat Marble Swisroll
dan swissroll (kek gulung) bercorak.
|
14/2/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD PART 1 (RM150)
Resipi : Karipap pusing,
karipap rangup, kuih kasturi, samosa, popia, apam dot-dot dan puteri ayu.
Cara pembungkusan dan
penyimpanan.
|
15/2/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat roti
ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red
Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
21/2/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH (RM150)
Resipi : Talam Cendol, Talam
Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 3
resipi bonus kuih talam.
|
22/2/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM150)
Resipi : Choc. Moist Cake
(Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese
Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
28/2/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
BISKUT RAYA PART 1 (RM150)
Resipi : Almond London, Tat
Gulung, Tat Sri Nona, Cip Coklat, Biskut Semperit, Biskut Oatmeal, Cornflakes
Madu dan Cornflakes Coklat. Tip dan Panduan Bisnes biskut raya.
|
MAC 2015
TARIKH
& MASA
|
KURSUS
|
1/3/2015
(AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM150)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake,
Orange Poppy Cupcake,Mufin Cip Coklat dan
Mufin Blueberi. Menghias kek cawan dengan krim mentega dan cream cheese
frosting.
|
7/3/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD PART 2 (RM150)
Resipi : Pau Gebu, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Apam Tepung
Gandum, Apam Gula Hangus dan Pulut Panggang. Resipi bonus – Kuih Koci. Penerangan
tentang cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
8/3/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA KEK KEJU (RM150)
Resipi : Cara Membuat Kek Span, Kek Keju Tiramisu, Kek Keju Oreo, Kek
Keju Cip Coklat dan Kek Keju Blueberi. Turut ditunjukkan cara menghias kek
keju.
|
14/3/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi :
Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza,
Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
15/3/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
CONTINENTAL CAKE PART 1 (RM150)
Resipi: Cara membuat kek span, Black Forest Cake, Fruit Flan Cake, Chocolate
Fudge dan Walnut Brownies.
|
21/3/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
TALAM DAN KUIH-MUIH (RM150)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan,
Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 3 resipi bonus kuih talam.
|
22/3/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA KEK KUKUS (RM150)
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap, Kek Lapis Asam Manis dan
Kek Lapis Harmoni.
|
28/3/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
BISKUT RAYA PART 2 (RM150)
Resipi : Snow Almond Cookies, White & Black Sesame, Toasted
Coconut, Chocolate Walnut, Almond Supreme, Cashewnut Cookies dan Love Boat
Cookies. Tip dan panduan bisnes biskut raya.
|
29/3/2015
(Ahad)
9.30
pg –2.30 ptg
|
ANEKA KEK BISNES PEK
EKONOMI (RM150)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan
(bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache
dan Cream Cheese Frosting.
|
3 comments:
Aslmkum..tmpat kursus ni kt mna ya?
Tu laa,kat mana kursus ini dijalankan...konpius betoi..!!
Tu laa,kat mana kursus ini dijalankan...konpius betoi..!!
Post a Comment