OGOS 2014
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
19/8/2014 (SELASA)
9.30 PG – 2.30 PTG
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat roti
ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red
Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
20/8/2014 (RABU)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA PASTRI RAPUH (RM150)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat
Keju Coklat, Tat Buah, Tat Telur, Apple Pie dan Cream puff + Krim Kastad.
|
21/8/2014 (KHAMIS)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK CAWAN DAN HIASAN KRIM MENTEGA (BUTTERCREAM) (RM150)
Resipi : Kek Cawan Coklat,
Kek Cawan Oren, Kek Cawan Kismis Walnut dan Kek Cawan Pandan. Membancuh dan
membakar kek cawan. Membancuh krim mentega dan menghias kek cawan dengan
pelbagai corak menggunakan nozzle.
|
26/8/2014 (SELASA)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
FROZEN FOOD PART 1 (RM150)
Resipi : Karipap Pusing, Karipap
Rangup, Kuih Kasturi, Samosa, Popia dan Apam Dot-Dot. Mempelajari cara
pembungkusan dan penyimpanan.
|
27/8/2014 (RABU)
9.30 pg – 2.30 ptg
|
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM150)
Resipi : Choc. Moist Cake
(Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese
Cake. Membuat Topping Choc. ganache dan Cream Cheese Frosting.
|
28/8/2014 (KHAMIS)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA ROTI (RM150)
Resipi : Sandwich Bread (Roti
Putih), Wholemeal Bread, Burger Bun, Pizza Dough, Pizza Hawaian, Donat.
|
SEPTEMBER 2014
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
9/9/2014 (Selasa)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
TALAM DAN KUIH-MUIH (RM150)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan,
Kuih Bakar Bijan, Puteri Ayu dan 2 resipi
bonus.
|
10/9/2014 (Rabu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA KEK POPULAR (RM150)
Resipi : Kek Pelangi/Marble, Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap
(kukus), Kek Gula Hangus dan Kek Kukus Asam Manis.
|
11/9/2014 (Khamis) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA KEK KEJU (RM150)
Resipi : Cara Membuat Kek Span, Kek Keju Tiramisu, Kek Keju Oreo, Kek
Keju Cip Coklat dan Kek keju Blueberi. Turut ditunjukkan cara menghias kek
keju.
|
16/9/2014 (Selasa) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi :
Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza,
Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
17/9/2014 (Rabu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA KEK BISNES PEK
EKONOMI (RM150)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan
(bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache
dan Cream Cheese Frosting.
|
18/9/2014 (Khamis)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
MENGHIAS KEK DENGAN
BUTTERCREAM (ASAS) (RM150)
Membuat Kek Span dan membancuh buttercream. Membuat bunga ros, daun, bintang
dll dari buttercream. Anda akan menghias sebiji kek dan membawa pulang kek
yang telah dihias.
|
27/9/2014 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
FROZEN FOOD PART 2 (RM150)
Resipi : Pau Gebu, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Apam Tepung
Gandum, Apam Gula Hangus dan Pulut Panggang. Resipi bonus – Kuih Koci. Penerangan
tentang cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
28/9/2014 (Ahad )
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM150)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin
Oren Biji Popi dan Mufin Blueberi. Menghias kek cawan dengan krim mentega dan
cream cheese frosting.
|
OKTOBER 2014
TARIKH & MASA
|
KURSUS
|
11/10/2014 (Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA CROISANT DAN DANISH PASTRY (RM150)
Resipi : Pizza Danish, Blueberry Danish, Custard Raisin Danish, Butter
Croisant dan Cheese Croisant.
|
12/10/2014 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA KEK POPULAR (RM150)
Resipi : Kek Pelangi/Marble, Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap
(kukus), Kek Gula Hangus dan Kek Kukus Asam Manis.
|
18/10/2014 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi :
Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza,
Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
19/10/2014 (Ahad) 9.30 pg – 2.30 ptg
|
ANEKA PASTRI RAPUH (RM150)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Keju Coklat, Tat Buah, Tat Telur, Apple
Pie dan Cream puff + Krim Kastad.
|
25/10/2014 (Sabtu) 9.30 pg – 2.30 ptg.
|
TALAM DAN KUIH-MUIH (RM150)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan,
Kuih Bakar Bijan, Puteri Ayu dan 2 resipi
bonus.
|
26/10/2014 (Ahad )
9.30 pg – 2.30 ptg.
|
ANEKA KEK BISNES PEK EKONOMI (RM150)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan
(bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache
dan Cream Cheese Frosting.
|
No comments:
Post a Comment