November 2013
Hari / Tarikh
|
Kursus
|
Sabtu
9/11/2013
9.30 pagi –
2.30 petang
|
ANEKA KEK KEJU (RM 150)
Resipi
: Cara membuat Kek Span, Kek Keju Tiramisu, Kek Keju Oreo, Kek Keju Cip
Coklat dan Kek Keju Blueberi. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju.
|
Ahad
10/11/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
ANEKA
KEK POTONG – SLICE CAKE (RM 150)
Resipi : Kek Pandan Delight, Blueberi
Slice, Chocolate Dream, Rainbow Slice,Mocca Walnut. Cara membuat kek span,
membancuh buttercream dan menghias kek.
|
Sabtu
16/11/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
TALAM PART 1 (RM 150)
Resipi
: Talam Cendol, Talam Keladi,Talan Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar, Puteri
Ayu + 2 resipi bonus.
|
Ahad
17/11/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
ANEKA
ROTI (RM 150)
Mempelajari
cara membuat Roti Ban Manis kaedah sponge dough seperti Sausage Roll, Cheese Plait Bread,
Red Bean Bun, Mix Vege Bun,
Mini
Pizza,Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.
|
Sabtu
23/11/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
FROZEN FOOD PART 1 (RM 150)
Resipi
:Karipap biasa, karipap pusing, donat, kuih kasturi, samosa, popia dan apam
dot-dot. Mempelajari cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
Ahad
24/11/2013
9.30 ptg – 2.30 petang
|
ANEKA KEK COKLAT (RM150)
Resipi
: Kek Span Coklat, Choc.Indulgance Cake, Choc.Moist Cake dan Brownies. Cara
membuat Choc.ganache dan menghias kek coklat.
|
Sabtu
30/11/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM 150)
Resipi: Pandan Layer
Cake,Choc.Moist Cake,Red Velvet Cake,Kek Buah-buahan, Carrot Walnut dan
Cheese Cake.
|
Disember 2013
Hari /
Tarikh
|
Kursus
|
Ahad
1/12/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
HIASAN
KEK DENGAN KRIM MENTEGA (RM 150)
Membuat
Kek Span, membancuh Krim Mentega dan mempelajari pelbagai corak seperti
tulisan, bintang, bunga ros, daun dll. Menghias Kek Harijadi secara individu
dan membawa pulang sebiji kek yang telah dihias sendiri.
|
Sabtu
14/12/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
KEK KUKUS DALAM PEK EKONOMI (RM150)
Resipi
:Kek Masam Manis, Kek Lumut, Kek Prun Harmoni, Kek Coklat Lembap,Kek Buah
Kukus.
|
Ahad
15/12/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
KEK
CAWAN DAN MUFIN (RM 150)
Resipi
: Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Orange Popi
Seed dan Mufin Bluberi. Menghias kek dengan cream cheese frosting dan
chocolate buttercream.
|
Sabtu
21/12/2013
9.30 ptg – 2.30 petang
|
TALAM
DAN KUIH-MUIH PART 2 (RM150)
Resipi: Talam Berlauk, Kole Kacang, Talam Seri
Pandan, Kuih Lapis, Tepung Pelita dan Apam Gula Hangus + 2 resipi bonus.
|
Ahad
22/12/2013
9.30 pagi – 2.30 petang
|
KEK COKLAT DAN HIASAN (RM160)
Membuat
kek span coklat,membuat chocolate ganache dan membuat bunga ros dari coklat
ganache.Kelas secara hands-on individu.Peserta membawa pulang sebiji kek yang
dihias sendiri.
|
Sabtu
28/12/2013
9.30pagi – 2.30 petang
|
FROZEN
FOOD PART 2 (RM150)
Resipi:
Pau Gebu, Cucur Badak, Bom Bijan,Kuih Keria, Apam Yis, Pulut Panggang, Kuih
Koci.Diterangkan cara pembungkusan dan penyimpanan.
|
Ahad
29/12/2013
9.30 ptg – 2.30 petang
|
.
KEK
BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM 150)
Resipi:
Pandan Layer Cake, Choc.Moist Cake, Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan, Carrot
Cake dan Cheese Cake.
|
Sabtu
4/1/2014
9.30 pagi – 2.30 petang
|
ANEKA PASTRI RAPUH (RM150)
Resipi
: Tat Keju Blueberi, Tat Buah, Tat
Telur, Tat Crunchy Walnut, Apple Pie dan Cream Puff + krim kastad.
|
Ahad
5/1/2014
9.30 pagi – 2.30 petang
|
HIASAN KEK DENGAN FONDANT (ASAS) –RM180
Belajar membuat kek buah,membancuh
fondant,mewarna,membalut kek dan menghias kek dengan bunga gumpaste.Kelas
secara hands-on individu.Peserta membawa pulang sebiji kek yang dihias
sendiri.
|
No comments:
Post a Comment