Jadual Kursus September & Oktober 2013


SEPTEMBER 2013                                                        

Sabtu 31/8/2013  9.30 pagi – 2.30 petang 
ANEKA KEK KEJU (RM 130)
Resipi : Cara membuat Kek Span, Kek Keju Tiramisu, Kek Keju Oreo, Kek Keju Cip Coklat dan Kek Keju Blueberi. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju.

Ahad 1/9/2013 9.30 pagi – 2.30 petang 
ANEKA KEK POTONG – SLICE CAKE (RM 150)
Resipi : Kek Pandan Delight, Blueberi Slice, Chocolate Dream, Rainbow Slice, Mocca Walnut. Cara membuat kek span , membancuh buttercream dan menghias kek.

Sabtu 7/9/2013 9.30 pagi – 2.30 petang 
TALAM PART 1 (RM 130)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talan Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar, Puteri Ayu + 2 resipi bonus.

Ahad 8/9/2013 9.30 pagi – 2.30 petang 
ANEKA ROTI (RM 130)
Mempelajari cara membuat Roti Ban Manis kaedah sponge dough seperti Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza,Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.

Sabtu 14/9/2013 9.30 pagi – 2.30 petang 
FROZEN FOOD PART 1 (RM 130)
Resipi :Karipap biasa, karipap pusing, donat, kuih kasturi, samosa, popia dan apam dot-dot .Mempelajari cara pembungkusan dan penyimpanan.

Ahad 15/9/2013 9.30 ptg – 2.30 petang 
KEK COKLAT DAN HIASAN (RM130)
Resipi : Kek Span Coklat, Choc.Indulgance Cake, Choc.Moist Cake dan Brownies. Cara membuat Choc.ganache dan menghias kek coklat.

Sabtu 21/9/2013 9.30 pagi – 2.30 petang
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM 150)
Resipi:Pandan Layer Cake, Choc.Moist Cake, Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan, Carrot Cake dan Cheese Cake.

Ahad 22/9/2013 9.30 pagi – 2.30 petang
HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA (RM 150)
Membuat Kek Span, membancuh Krim Mentega dan mempelajari pelbagai corak seperti tulisan, bintang, bunga ros, daun dll. Menghias Kek Harijadi secara individu dan membawa pulang sebiji kek yang telah dihias.

Sabtu 28/9/2013 9.30 ptg – 2.30 petang
KEK KUKUS DALAM PEK EKONOMI (RM150)
Resipi :Kek Merah Jejari Coklat, Kek Lumut, Kek Prun Harmoni, Kek Coklat Lembap, Kek Buah Kukus.

Ahad 29/9//2013 9.30 pagi – 2.30 petang 
KEK CAWAN DAN MUFIN (RM 130)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Mufin Orange Popi Seed dan Mufin Bluberi. Menghias kek dengan cream cheese frosting dan chocolate buttercream.

OKTOBER 2013                                                                

Sabtu 05/10/2013 9.30 pagi – 2.30 petang 
KEK LAPIS TRADISIONAL DAN MODEN- Asas (RM130)
Resipi: Kek Lapis Betawi, Kek Lapis Prun, Kek Lapis Keju, Kek Lapis Ceria dan Kek Kukus Masam Manis.

 Ahad 06/10/2013 9.30 pagi – 2.30 petang
ANEKA BAHULU DAN SWISROLL (RM 130)
Resipi :Bahulu Cermai, Bahulu kemboja, Bahulu Gulung, Marble Swissroll dan Trio Manis Swissroll.

Sabtu 12/10/2013 9.30 ptg – 2.30 petang 
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 2 (RM130)
Resipi: Talam Berlauk, Kole Kacang, Talam Seri Pandan, Kuih Lapis, Tepung Pelita dan Apam Gula Hangus + 2 resipi bonus.

Ahad 13/10/2013 9.30 pagi – 2.30 petang
ANEKA BISKUT DAN COOKIES (RM130)
Resipi : Biskut Cip Coklat, Crunchy Almond, Red Velvet Cookies, Cornflake Coklat, Oatmeal Crunchy + 2 resipi bonus.

Sabtu 19/10/2013 9.30pagi – 2.30 petang
FROZEN FOOD PART 2 (RM130)
Resipi: Pau Gebu, Cucur Badak, Bom Bijan, Apam Yis, Pulut Panggang, Kuih Koci.

Ahad 20/10/2013 9.30 ptg – 2.30 petang
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM 150)
Resipi:Pandan Layer Cake, Choc.Moist Cake, Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan, Carrot Cake dan Cheese Cake.

Sabtu 26/10/2013 9.30 pagi – 2.30 petang
ANEKA PASTRI RAPUH (RM130)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Keju Strawberi, Tat Buah, Tat Telur, Tat Crunchy Walnut, Apple Pie dan Cream Puff.

Ahad 27/10/2013 9.30 pagi – 2.30 petang
HIASAN KEK DENGAN NON DAIRY WHIPPING CREAM (RM150)
Belajar cara membuat kek span coklat. Membancuh Whip Cream. Menghias Black Forest Cake, Bluebery Cake dan Chocolate Mousse Cake. Anda akan membawa pulang sebiji kek yang dihias sendiri.

No comments:

Popular Posts