BULAN OKTOBER 2010
9/10/2010, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
ROTI DAN PASTRI
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough seperti sosej roll, plait bread,red bean bun,mix vege bun, donat dan pizza. Turut mempelajari cara pelbagai tart seperti tat keju blueberi,tartlet buah dan tat telur.
10/10/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
KEK CAWAN DAN HIASAN
Resipi : Kek Cawan Oren, Kek Cawan Coklat, K.C.Kismis Walnut, Kek Cawan Pandan dan 3 resipi bonus.Cara membancuh krim mentega dan menghias kek cawan dengan pelbagai corak menggunakan piping jelly, krim mentega
16/10/2020, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
FROZEN FOOD
Resipi : Pau lembut,Donat, Karipap Pusing,Cucur Badak,Bom Bijan, Kuih Rengas, Samosa, Popia dan 3 resipi bonus.Penerangan tentang cara pembungkusan dan penyimpanan agar tahan lama.
17/10/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
ANEKA KEK KEJU
Mempelajari cara membuat 6 jenis kek keju popular yang menggunakan kaedah bakar dan mendingin seperti, Kek Keju Tiramisu, Cotton Cheese Cake, Kek Keju Blueberi, Kek Keju New York, Kek Keju Brownies Kukus, Kek Keju Oreo. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju tersebut agar cantik dipandang.
23/10/2010, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
ANEKA TALAM DAN KUIH KOMERSIL
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan,Kuih Gula Hangus (Sarang Lebah), KUih Tepung Pelita, Kuih Bakar Bijan, Puteri Ayu dan 4 resipi bonus kuih talam yang gerenti jadi.
24/10/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
MUFFIN DAN SWISSROLL
Resipi : Orange Muffin, Strawberry Muffin, Chocolate Muffin, Cheese Muffin. Swissroll Marble,Benji Roll,Blueberi Swissroll.
30/10/2010, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
KEK MENTEGA, KEK SPAN DAN CARA MENGHIAS
Resipi : Kek Span Vanila, Kek Span Coklat, Kek Pelangi,Kek Mentega Oren,Kek Buah, Kek Black Forest (Cara menghias kek), Kek Blueberi (cara menghias) dan Pandan Layer Cake.
31/10/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
HOMEMADE CHOCOLATE
Mencairkan dan ‘temper’ coklat. Membuat coklat praline dan intinya. Membuat coklat truffle. Pembungkusan coklat untuk jualan.
BULAN NOVEMBER 2010
6/11/2010, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
KEK COKLAT DAN HIASAN
Resipi : Kek Coklat Basah, Kek Coklat Moist, American Brownies, Sacher Torte, Span Coklat, Chiffon Coklat, Menghias kek coklat dengan Coklat Ganache
7/11/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
ROTI DAN PASTRI
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough seperti sosej roll, plait bread,red bean bun,mix vege bun, donat dan pizza. Turut mempelajari cara pelbagai tart seperti tat keju blueberi,tartlet buah dan tat telur.
27/11/2020, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
ANEKA KEK KEJU
Mempelajari cara membuat 6 jenis kek keju popular yang menggunakan kaedah bakar dan mendingin seperti, Kek Keju Tiramisu, Cotton Cheese Cake, Kek Keju Blueberi, Kek Keju New York, Kek Keju Brownies Kukus, Kek Keju Oreo. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju tersebut agar cantik dipandang.
28/11/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA
Membuat Kek Span. Membancuh Krim Mentega. Mempelajari corak seperti bintang, bunga, dam dan lain-lain. Menghias kek harijadi dan bawa pulang sebiji kek.
BULAN DISEMBER 2010
4/12/2010, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
FROZEN FOOD
Resipi : Pau lembut,Donat, Karipap Pusing,Cucur Badak,Bom Bijan, Kuih Rengas, Samosa, Popia dan 3 resipi bonus.Penerangan tentang cara pembungkusan dan penyimpanan agar tahan lama.
5/12/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
KEK CAWAN DAN HIASAN
Resipi : Kek Cawan Oren, Kek Cawan Coklat, K.C.Kismis Walnut, Kek Cawan Pandan dan 3 resipi bonus.Cara membancuh krim mentega dan menghias kek cawan dengan pelbagai corak menggunakan piping jelly, krim mentega
11/12/2020, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
ANEKA TALAM DAN KUIH KOMERSIL
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan,Kuih Gula Hangus (Sarang Lebah), KUih Tepung Pelita, Kuih Bakar Bijan, Puteri Ayu dan 4 resipi bonus kuih talam yang gerenti jadi.
12/12/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
ROTI DAN PASTRI
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough seperti sosej roll, plait bread,red bean bun,mix vege bun, donat dan pizza. Turut mempelajari cara pelbagai tart seperti tat keju blueberi,tartlet buah dan tat telur.
18/12/2010, Sabtu (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
HOMEMADE CHOCOLATE
Mencairkan dan ‘temper’ coklat. Membuat coklat praline dan intinya. Membuat coklat truffle. Pembungkusan coklat untuk jualan.
19/12/2010, Ahad (RM 150 untuk peserta baru RM 130 untuk peserta lama)
KEK MENTEGA, KEK SPAN DAN CARA MENGHIAS
Resipi : Kek Span Vanila, Kek Span Coklat, Kek Pelangi,Kek Mentega Oren,Kek Buah, Kek Black Forest (Cara menghias kek), Kek Blueberi (cara menghias) dan Pandan Layer Cake.
Kursus dijalankan secara bengkel dari pukul 10 pg - 5 ptg.Yuran adalah RM150 untuk peserta pertama kali dan RM130 untuk bekas peserta. Untuk bekas peserta anda dikehendaki membawa resit bayaran kursus terdahulu atau sijil kursus yang lalu untuk mendapat diskaun. Yuran dibayar pada hari kursus dan sebarang tempahan boleh dibuat melalui telefon 03-31675408 atau sms nama dan tarikh kursus ke 014-3247478 (Pn.Noraini). Kursus diadakan di Aniz Baking Centre, Taman Samudra, Batu Caves, Selangor. Untuk maklumat lanjut mengenai kursus layari http://anizbakingcentre.com/ Anda tidak perlu membawa barang kecuali pen dan yuran saja.
No comments:
Post a Comment