Pada 18 haribulan(Sabtu) ini akan diadakan kursus Hiasan Kek Dengan Krim Mentega , Krim Segar dan Ganache Coklat. Anda akan belajar perkara berikut seperti :
1. Membuat Kek Span Vanila, Coklat dan pelbagai perisa.
2. Membancuh krim mentega
3. Menyalut kek dengan krim mentega
4. Membuat pelbagai paten seperti tulisan, bintang, daun, bunga ros, dahlia, corak tepi kek dan lain-lain.
5. Anda akan diberikan sebiji kek dan menghiasnya sendiri.Kek dibawa pulang.
6. Demonstrasi membuat kek black forest dan blueberi dari krim segar (Non-Dairy Whipping Cream)
7. Demonstrasi membuat coklat ganache dan menyalut kek dengan coklat.
Pada 19 haribulan(Ahad) akan diadakan Kursus Biskut Raya.Anda akan belajar perkara berikut seperti :
1. Tips dan panduan membuat biskut.
2. Tips dan panduan menjalankan bisnes biskut raya.
3. Membuat 8 jenis biskut dan 3 resipi bonus. Biskut adalah seperti Biskut Permaisuri Badam,Biskut Fancy Aiskrim, Mama Carrie, Havana Strawberi,Almond London, Cip Coklat, Oatmeal, Suji Bergajus, Tat Gulung, Sampan Kelapa dan Semperit. Semua biskut sesuai untuk buat bisnes.
Kepada anda yang berminat, bolehlah smskan nama dan jenis kursus ke 014-3247478. Yuran adalah RM150 dan dibayar pada hari kursus. Tidak perlu membawa barang kecuali pen. Kelas bermula pada pukul 10 pagi - 5 ptg. Tempat kursus adalah di Aniz Baking Centre, No .589 B, Tingkat 2, Jalan Samudra Utara 2, Taman Samudra, Batu Caves. Untuk peta lokasi, sila klik link diatas.
No comments:
Post a Comment