Wednesday, April 15, 2009

Jadual Bulan Mei 2009

Berikut adalah Jadual Bulan Mei 2009 :

3 Mei - Special Promotion RM 130 sahaja.
KURSUS PUFF PASTRY, CROISSANT, DANISH DAN ANEKA TART.
Anda akan mempelajari cara mengadun pastri berlapis kepada pelbagai bentuk dan intinya. Membuat Croissant, Danish Pizza,Tartlet Buahan, Tak Telur dan Tat Keju Blueberi.

9 Mei - Special Promotion RM 130 sahaja.
KURSUS ROTI, BAN MANIS DAN MUFIN
Anda akan mempelajari aneka roti sihat , ban manis dan mufin.Resipi seperti Wholemeal Bread,Pita Bread, French Loaf, Mexico Bun, Cheese Bun, Mufin Blueberi, Mufin Coklat dan Mufin Keju Cheddar.

16 Mei - KEK LAPIS KOMERSIL (RM 90 saja)
Anda akan mempelajari Kek lapis Betawi,Kek Lapis Rintik, Kek Lapis Kukus Sri Wangi,Kek Lapis Keju Zig-Zag dan 2 resipi bonus iaitu Kek Lapis Prun dan Kek Lapis Asam manis.

17 Mei - ANEKA KEK POPULAR
Anda akan mempelajari cara membuat kek span, kek mentega Pelangi, Pandan Layer Cake, Black Forest Cake, Tiramisu , Blueberi Cheese Cake, Choc.Moist Cake, Kek Buah dan cara menghias kek Krim Segar.

23 Mei - ANEKA BISKUT RAYA
Tip dan Panduan membuat bisnes biskut raya.Mempelajari pelbagai jenis biskut seperti Biskut Permaisuri Badam, Tat Gulung, Suji bergajus, Biskut Rangup Oatmeal, Biskut Sampan Kelapa, Havana Strawberi, Biskut Mama Carrie, Fancy Aiskrim, Biskut Cip Coklat dan 3 resipi bonus.

24 Mei - HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA, KRIM SEGAR DAN CHOC. GANACHE (CAKE DECO)
Anda akan belajar membuat kek span, membancuh aising, membuat pelbagai paten seperti bunga ros, dahlia,petunia, daun, corak bintang dll. Anda akan diberikan sebiji kek dan menghias sendiri mengikut kreativiti anda.Kek akan dibawa pulang. Demonstrasi menghias kek dengan krim segar dan Choc. Ganache.

30 Mei - KEK CAWAN DAN HIASANNYA
Membuat 4 jenis kek cawan + 3 resipi bonus. Membancuh krim mentega dan mempelajari pelbagai paten dan corak yang sesuai pada kek cawan. Anda akan diberikan 10 biji kek cawan dan menghias ikut kreativiti anda dan kek dibawa pulang. Demo membancuh fondant dan menghias kek cawan dengan fondant cara mudah.

31 Mei - BAHULU & KUIH KOMERSIL
Anda akan mempelajari cara membuat bahulu komersil yang tahan lama seperti Bahulu Cermai,Bahulu Cappucino, Bahulu Pandan, Bahulu Kemboja. Juga memperlajari beberapa kuih komersil seperti Talam Keladi, Talam Cendol,Talam Labu Manis,Kuih Bakar dan Tepung Pelita. Juga diberikan 3 resipi bonus.

Info :
Yuran setiap kelas kecuali special promotion adalah RM150. Yuran dibayar pada hari kursus.Kelas adalah secara hands-on bermula dari pukul 10 pagi hingga 5 petang. Anda tidak perlu membawa barang kecuali pen saja.Semua kelas diadakan di Aniz Baking Centre, Taman Samudra, Batu Caves. Alamat lengkap dan peta lokasi,sila tekan link di halaman utama blog.Berminat sila sms nama dan tarikh kursus ke 014-3247478 atau hubungi 03-31675408. Kursus tertakluk kepada bilangan peserta yang confirm hadir. Sekiranya peserta kurang dari 6 orang, kelas akan ditunda ke bulan berikutnya. Oleh itu, anda dikehendaki booking nama dulu supaya anda boleh dihubungi jika ada pembatalan kursus. Kami tidak bertanggungjawab jika anda terus walk-in dan pulang hampa kerana kelas dibatalkan. Adalah lebih baik jika anda menelefon saya satu hari sebelum kelas untuk memastikan kelas berjalan ikut jadual. Kepada peserta yang menghantar emel, sila berikan no.h/phone anda untuk dihubungi. Penyertaan tidak dianggap serius tanpa nama penuh dan no.h/phone. Harap maklum.


1 comment

zai said...

Ada promosi lagi,bagusnya...belajar buat hiasan fondant... wah interesting ni..

© Resipi Noraini
Maira Gall