Jadual Kursus Januari 2009

ASAS MEMBUAT KEK
10/1/2009 Sabtu 10pg-5ptg Kursus Hands-On RM 150
-Mempelajari cara membuat Kek Mentega , Kek Span, Kek Sifon,
Kek Cawan dan Kek Buah-Buahan
-Jenis Kek : Kek Mentega Vanilla / Oren ,
Kek Marble , Kek Span CoklatKek Span Pandan, Kek Sifon Oren ,
Kek Sifon Kopi, Kek Cawan

MENGHIAS KEK DENGAN KRIM MENTEGA
(BUTTERCREAM) & KRIM SEGAR

11/1/2009 Ahad 10pg-5ptg Kursus Hands-On RM 150
-Mempelajari cara menbancuh krim mentega & sirap gula
-Belajar pelbagai paten seperti bintang, daun, bunga, tulisan
dan krim segar.

KEK POPULAR
17/1/2009 Sabtu 10pg-5ptg Kursus Hands-On RM 150
-Mempelajari kaedah membuat kek popular
-Jenis Kek: Kek Tiramisu,
Kek Keju Dingin Blueberry, Kek Lapis Pandan,Kek Buah, Kek Black Forest,
Kek Coklat Lembap, Kek Mentega Oren,Kek Pelangi.

KEK CAWAN DAN MENGHIAS DENGAN
BUTTERCREAM DAN SUGARPASTE
18/1/2009 Ahad 10pg-5ptg Kursus Hands-On RM 150
-Membuat 4 jenis kek cawan seperti Kek Cip Coklat, Kek Cawan Oren dll.
-Membancuh krim mentega , membuat pes gula dan menghias
kek cawan .

TALAM DAN KUIH-MUIH KOMERSIL
24/1/2009 Sabtu 10pg-5ptg Kursus Hands-On RM 150
Jenis-jenis kuih : Seri Muka, Talam Keladi, Talam Labu, Talam Seri
Pandan, Kuih Bakar Pandan, Apam Gula Hangus,Kole Kacang .


KEK LAPIS BAKAR DAN KUKUS (ASAS)
25/1/2009 Ahad 10pg-5ptg Kusus Hands-On RM150
-Mempelajari asas membuat kek lapis menggunakan kaedah
moden dan tradisional
-Jenis-jenis kek : Kek Lapis Asam Manis , Kek Lapis Kukus Keju,
Kek Lapis Zig-Zag, Kek Lapis Prun Berempah, Kek Lapis Horlicks

MAKANAN DINGIN BEKU (FROZEN FOOD)
31/1/2009 Sabtu 10pg-5ptg Kursus Hands-On RM 150
-Mempelajari cara mendinginbekukan makanan
-Jenis makanan: Karipap Pusing, Pau, Donat,Keria, Bom Bijan,
Cucur Badak, Apam Mekar dan Popia



Jadual Kursus bulan Januari 2009 dan seterusnya boleh diikuti di
http://www.anizbakingcentre.blogspot.com/

1 comment:

shabrun said...

Assalamualaikum,

Tentang lokasi kursus tak ada kat Penang kah.........saya org Penang.
Saya berminat dgn kursus kek tapi jauh pula.

Popular Posts