Sabtu 07/05/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS KEK LAPIS SARAWAK RM150
Membuat Mempelajari cara membuat kek lapis bercorak dan kek lapis gulung.Diajar cara memotong dan menyusun mengikut corak dikehendaki.Resipi spt. Kek Lapis Semarak, Kek lapis Kincir Angin, Kek Lapis Prun, Roll Domino dan Roll Tikar.
Ahad 08/05/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS KEK CAWAN DAN HIASAN RM150
Resipi : Kek Cawan Oren, Kek Cawan Coklat, Kek Cawan.Kismis Walnut, Kek Cawan Pandan dan 3 resipi bonus.Cara membancuh krim mentega dan menghias kek cawan dengan pelbagai corak menggunakan piping jelly, krim mentega.
Sabtu 14/05/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS BAHULU DAN SWISSROLL RM150
Mempelajari cara membuat bahulu tradisional, bahulu moden pelbagai perisa seperti pandan, cappucino,bahulu lapis dan bahulu gulung.Membuat Swissroll Marble,Benji Roll,Trio Manis Swissroll.
Ahad 15/05/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA RM150
Membuat Kek Span, membancuh Krim Mentega, Mempelajari pelbagai corak seperti tulisan, bintang, bunga, daun dll. Menghias Kek harijadi secara individu dan demo Barbie Doll Cake
Sabtu 21/05/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS ANEKA KEK KEJU RM150
Mempelajari cara membuat 6 jenis kek keju popular yang menggunakan kaedah bakar dan mendingin seperti Kek Keju Tiramisu, Cotton Cheese Cake, Kek Keju Blueberi, Kek Keju New York, Kek Keju Cip Coklat, Kek Keju Oreo. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju tersebut agar cantik dipandang.
Ahad 22/05/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS HOMEMADE CHOCOLATE RM150
Mengenali jenis-jenis coklat. Mencairkan dan memasukkan coklat dalam acuan. Membuat pelbagai jenis dan bentuk coklat praline dan intinya. Membuat coklat truffle,lollipop dan pembungkusan coklat untuk jualan atau hadiah.
Sabtu 28/05/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS ANEKA KEK POPULAR RM150
Resipi : Kek Span Vanila, Kek Span Coklat, Kek Pelangi,Kek Mentega Oren,Kek Buah, Kek Black Forest (Cara menghias kek), Kek Blueberi (cara menghias), Pandan Layer Cake dan Kek Coklat.
Ahad 29/05/2011 (10 pagi – 5 petang)
HIASAN KEK PERKAHWINAN DENGAN AISING FONDANT RM170
Membancuh ising fondant dan ising royal.Belajar cara membalut kek dengan fondant dan menghias dengan pelbagai paten untuk hantaran. Anda membawa pulang kek yang telah anda hias sendiri.
BULAN JUN 2011
Sabtu 11/06/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS ANEKA TALAM DAN KUIH-MUIH RM150
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Talam Lapis,Kuih Gula Hangus (Sarang Lebah), Kuih Bakar Bijan, Puteri Ayu dan 4 resipi bonus kuih talam yang gerenti jadi.
Ahad 12/06/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS KEK COKLAT DAN HIASAN RM150
Resipi : Kek Coklat Moist, American Brownies, Span Coklat, Chiffon Coklat, Kek Coklat Kukus. Cara membancuh chocolate ganache dan menuang atas kek.
Sabtu 18/06/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS ANEKA ROTI RM150
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough seperti sosej roll, plait bread, red bean bun, mix vege bun, donat kentang dan pizza. Turut mempelajari cara membuat sandwich bread dan croissant.
Ahad 19/06/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS ANEKA PASTRI RM150
Mempelajari cara membuat Puff Pastry seperti Puff Sardin, Chicken Pie,Apple Pie, Portuguese Egg Tart, Tat Keju, Tat Buahan, Tat Telur dan Cream Puff.
Sabtu 25/06/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS FROZEN FOOD RM150
Resipi : Pau lembut,Donat, Karipap Pusing,Cucur Badak,Bom Bijan, Kuih Rengas, Samosa, Popia dan 3 resipi bonus.Penerangan tentang cara pembungkusan dan penyimpanan agar tahan lama.
Ahad 26/06/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS BISKUT RAYA DAN BISKUT BERHIAS RM150
(Decorated Cookies)
Resipi : Biskut Almond London, Biskut Cip Coklat,Tat Gulung,Tat Sri Nona, Biskut Strawberi, Biskut Aiskrim, Biskut Gajus, Biskut Oatmeal.Turut mempelajari cara membuat biskut berhias (decorated cookies) menggunakan fondant dan royal icing. Bonus : 6 resipi biskut bonus beserta tips bisnes biskut raya dan panduan membuat biskut.
BULAN JULAI 2011
Sabtu 02/07/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS ANEKA KEK POPULAR RM150
Resipi : Kek Span Vanila, Kek Span Coklat, Kek Pelangi,Kek Mentega Oren,Kek Buah, Kek Black Forest (cara menghias kek), Kek Blueberi (cara menghias), Pandan Layer Cake dan Kek Coklat.
Ahad 03/07/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS HIASAN KEK PERKAHWINAN DENGAN AISING FONDANT RM170
Membancuh ising fondant dan ising royal.Belajar cara membalut kek dengan fondant dan menghias dengan pelbagai paten untuk hantaran. Anda membawa pulang kek yang telah anda hias sendiri.
Sabtu 09/07/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS BAHULU DAN SWISSROLL RM150
Mempelajari cara membuat bahulu tradisional, bahulu moden pelbagai perisa seperti pandan, cappucino,bahulu lapis dan bahulu gulung.Membuat Swissroll Marble,Benji Roll,Trio Manis Swissroll.
Ahad 10/07/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS HOMEMADE CHOCOLATE RM150
Mengenali jenis-jenis coklat. Mencairkan dan memasukkan coklat dalam acuan. Membuat pelbagai jenis dan bentuk coklat praline dan intinya. Membuat coklat truffle,lolipop dan pembungkusan coklat untuk jualan atau hadiah.
Sabtu 16/07/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS ANEKA KEK KEJU RM150
Mempelajari cara membuat 6 jenis kek keju popular yang menggunakan kaedah bakar dan mendingin seperti Kek Keju Tiramisu, Cotton Cheese Cake, Kek Keju Blueberi, Kek Keju New York, Kek Cip Coklat dan Kek Keju Oreo. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju tersebut agar cantik dipandang.
Ahad 17/07/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA RM150
Membuat Kek Span, membancuh Krim Mentega, Mempelajari pelbagai corak seperti tulisan, bintang, bunga, daun dll. Menghias Kek harijadi secara individu dan demo Barbie Doll Cake.
Sabtu 23/07/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS ANEKA TALAM DAN KUIH-MUIH RM150
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Talam Lapis,Kuih Gula Hangus (Sarang Lebah), Kuih Bakar Bijan, Puteri Ayu dan 4 resipi bonus kuih talam yang gerenti.
Ahad 24/07/2011 (10 pagi – 5 petang)
KURSUS BISKUT RAYA DAN BISKUT BERHIAS RM150
(Decorated Cookies)
Resipi : Biskut Almond London, Biskut Cip Coklat,Tat Gulung,Tat Sri Nona, Biskut Strawberi, Biskut Aiskrim, Biskut Gajus, Biskut Oatmeal.Turut mempelajari cara membuat biskut berhias (decorated cookies) menggunakan fondan dan royal icing . Bonus : 6 resipi biskut bonus beserta tips bisnes biskut raya dan panduan membuat biskut.
Nota : Semua kelas diadakan dari pukul 10 pg - 5 petang. Kursus secara hands-on (praktikal). Anda tidak perlu membawa barang kecuali pen saja. Sijil diberikan selepas kursus. Untuk membuat tempahan kelas, sila hubungi Puan Noraini : 014-3247478 atau 03-31675408. Bayaran yuran hendaklah dibuat kepada Prokarya Publishing and Distributors no. akaun MAYBANK 562900001799 selewat-lewatnya 1 minggu sebelum kelas bermula. Semua kelas diadakan di premis Aniz Baking Centre, No.45-1, Jalan Batu Nilam 5, Bandar Bukit Tinggi, Klang.
No comments:
Post a Comment