Selamat datang ke blog ResipiNoraini !

KELAS APRIL 2010

4/4/2010 (Ahad) - ANEKA KEK KEJU (Yuran RM150/130)
Mempelajari cara membuat 6 jenis kek keju popular yang menggunakan kaedah bakar dan mendingin seperti, Kek Keju Tiramisu, Cotton Cheese Cake, Kek Keju Blueberi, Kek Keju New York, Kek Keju Dwirasa, Kek Keju Oreo. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju tersebut agar cantik dipandang.

10/4/2010 (Sabtu) - ANEKA ROTI DAN PASTRI (Yuran RM150/130)
Mempelajari cara membuat roti ban manis seperti sosej roll, plait bread,sardin bun, donat dan mini pizza. Turut mempelajari cara membuat puff pastry dan pelbagai tart seperti tat keju,tartlet buah dan tat telur.

17/4/2010 (Sabtu) - BAHULU DAN SWISSROLL (Yuran Promosi RM120)
Resipi : Bahulu Cermai, Bahulu Cappucino,Bahulu pandan,Bahulu Kemboja,Bahulu Gulung,Swissroll Marble,Benji Roll,Blueberi Swissroll.

18/4/2010 (Ahad) - KEK POPULAR (Yuran RM150/130)
Resipi : Kek Span Vanila, Kek Span Coklat, Kek Pelangi,Kek Mentega Oren,Kek Buah, Kek Chocolate Moist bertopping coklat ganache, Kek Black Forest (Cara menghias kek), Kek Blueberi (cara menghias) dan Pandan Layer Cake.

24/4/2010 (Sabtu) - FROZEN FOOD (DINGINBEKU) (Yuran RM150/130)
Resipi : Pau lembut,Donat, Karipap Pusing,Cucur Badak,Bom Bijan, Kuih Rengas, Samosa, Popia dan 3 resipi bonus.Penerangan tentang cara pembungkusan dan penyimpanan agar tahan lama.

25/4/2010 (Ahad) - ANEKA BISKUT RAYA 2 (Yuran RM150/130)
Resipi : B.Almond London,B.Cip Coklat,Tat SriNona,Semperit ,Biskut Strawberi,B.Aiskrim,B.Gajus, Coklat Srikandi dan 3 resepi bonus.Tip bisnes biskut raya dan panduan membuat biskut.

Kursus dijalankan secara bengkel dari pukul 10 pg - 5 ptg.Yuran adalah RM150 untuk peserta pertama kali dan RM130 untuk bekas peserta kecuali kursus-kursus harga promosi seperti jadual diatas.Semua peserta membayar harga yang sama iaitu RM120.Yuran dibayar pada hari kursus dan sebarang tempahan boleh dibuat melalui telefon 03-31675408 atau sms nama dan tarikh kursus ke 014-3247478.(Pn.Noraini).Kursus diadakan di Aniz Baking Centre, Taman Samudra, Batu Caves, Selangor. Untuk alamat lengkap dan peta lokasi, sila layari http://www.resipinoraini.blogspot.com/

0 comments :