Tuesday, March 10, 2009

Jadual Bulan April 2009

JADUAL BULAN APRIL 2009


4 April - ANEKA ROTI BAN, DONAT DAN PIZZA
Mempelajari pelbagai jenis roti ban, donat beserta topping dan beberapa jenis pizza yang sesuai untuk hidangan keluarga ataupun untuk perniagaan. 8 jenis roti dipelajari dalam kelas.

5 April - ANEKA KEK KOMERSIL
Mempelajari pelbagai jenis kek seperti Kek Buah Kukus, Kek Gula Hangus, Mufin Blueberi,Mufin Cip Coklat,Kek Pisang, Brownies Walnut, Swissroll Pandan + 3 resipi bonus.

11 April - ANEKA KEK POPULAR
Mempelajari pelbagai jenis kek popular seperti Black Forest Cake, Pandan Layer Cake, Kek Tiramisu, Bluebery Cheese Cake, Kek Span pandan, Kek Span Coklat, Kek Buah Bakar, Kek Pelangi, Choc.Moist Cake dan lain-lain (10 jenis)

12 April - PUFF PASTRY, CROISSANT, DANISH DAN TART
Mempelajari cara membuat puff pastry berbagai jenis dan bentuk,danish pastry dan tat seperti tartlet buahan, tat telur dan tat keju blueberi.

18 April - HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA DAN KRIM SEGAR
Mempelajari cara membuat kek span vanila dan kek span coklat. Membancuh krim mentega cara komersil, membalut kek, pelbagai paten seperti bunga, daun, bintang dll. Akhir sekali belajar cara menghias kek anda sendiri untuk dibawa pulang.

19 April - ANEKA BISKUT RAYA
Anda akan diterangkan tip dan panduan membuat bisnes biskut raya. Membuat 8 jenis biskut yang sesuai dikomersilkan seperti Havana Strawberi, Oatmeal, Mama Carries, Permata Badam dan lain-lain.

25 April - KEK CAWAN (CUPCAKE) DAN MENGHIASNYA DENGAN BUTTERCREAM
Anda akan membuat 4 jenis kek cawan pelbagai perisa seperti coklat, pandan, oren dll. Cara membancuh buttercream dan menghias kek cawan dengan pelbagai rekabentuk yang menarik.
Resipi untuk fondant, sugarpaste juga diberikan.

26 April - ANEKA MAKANAN DINGINBEKU (FROZEN FOOD)
Mempelajari cara membuat pelbagai jenis produk seperti pau,donat, karipap pusing,karipap biasa,cucur badak, bom bijan, apam gula hangus, puteri ayu dan 3 resipi bonus.

Kepada anda yang berminat untuk mengikuti kursus-kursus pada bulan April nanti, sila call atau sms nama dan tarikh kursus ke 014-3247478 atau 03-31675408 atau emel ke
ani_zakaria@yahoo.com.my dan sertakan sekali no Hand Phone untuk dihubungi.Yuran untuk setiap modul adalah RM150 kerana ia kursus hands-on sehari dari pukul 10 pg hingga 5 ptg.Bayaran yuran dibuat semasa hari kursus. Anda akan membawa pulang produk dihasilkan dan sijil turut diberikan kepada peserta. Kursus diadakan di Aniz Baking Centre, NO. 589-B (Tingkat 2), Jalan Samudra Utara 2, Taman Samudra, Batu Caves, Selangor. (Berhampiran Giant Batu Caves)

No comments

© Resipi Noraini
Maira Gall