Hari / Tarikh 
 | 
Kursus 
 | 
Yuran 
 | 
Sabtu 
3/2/2018 
9.30pagi - 2.30petang 
 | 
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 2 Resipi : Kuih Nona Manis Pandan, Nona Manis Jagung, Kuih Kole Kacang, Talam Berlauk, Kuih Cara Berlauk, Kuih Lapis dan Talam Tokyo.  | 
RM 160 
 | 
Ahad 
4/2/2018 
9.30pagi - 2.30petang 
 | 
ANEKA KEK KEJU Belajar kaedah Chill Cheese Cake dan Bake Cheese Cake. Resipi : Cotton Cheese Cake, Marble Cheese Cake, Mini Cheese Cake dan Oreo Cheese Cake.  | 
RM 160 
 | 
Sabtu 
10/2/2018 
9.30pagi - 2.30petang 
 | 
ANEKA ROTI BAN MANIS Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah.  | 
RM 160 
 | 
Ahad 
11/2/2018 
9.30pagi - 2.30petang 
 | 
KEK BUDGET Anda akan diajar cara untuk mengira costing untuk menjual kek budget di bawah RM20. Belajar cara membuat kek span dan pelbagai design kek yang simple tetapi sedap menggunakan Non Dairy Whipping Cream.  | 
RM 160 
 | 
Sabtu 
17/2/2018 
9.30pagi - 2.30petang 
 | 
FROZEN FOOD PART 1 Resipi : Karipap Pusing, Karipap Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi), Apam Dot-Dot dan Puteri Ayu. Tip dan panduan bisnes frozen food.  | 
RM 160 
 | 
Ahad 
18/2/2018 
9.30pagi - 2.30petang 
 | 
BISKUT RAYA PART 2 Resipi : Biskut Snow Almond, B.Black & White Sesame, B.Toasted Coconut, Coklat Walnut, Red Pearl, Red Velvet dan Biskut Gajus. Tip dan panduan bisnes biskut raya.  | 
RM 160 
 | 
JADUAL MARCH 2018
TARIKH & MASA 
 | 
  
KURSUS 
 | 
  
YURAN 
 | 
 
3/3/2018 
 (Sabtu)  
9.30
  pg – 2.30 ptg 
 | 
  
TALAM DAN KUIH-MUIH PART 1 
Resipi :
  Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan,
  Apam Gula Hangus dan 5 resipi  bonus
  kuih talam. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
4/3/2018  
(Ahad) 
9.30
  pg – 2.30 ptg 
 | 
  
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI 
Resipi :
  Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut
  dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese
  Frosting. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
10/3/2018 
(Sabtu) 
9.30
  pg – 2.30 ptg 
 | 
  
FROZEN FOOD PART 2 
Resipi : Pau
  Gebu, Cakoi, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Pulut Panggang. Resipi bonus
  : Apam gula hangus dan donat. Tip dan panduan bisnes frozen food. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
11/3/2018 
(Ahad) 
9.30
  pg – 2.30 ptg 
 | 
  
BISKUT RAYA PART 1 
Resipi : Biskut
  Almond London, B.Tat Gulung, B.Tat Seri Nona, B.Semperit Klasik, B.Semperit
  Susu, B.Cip Coklat dan Biskut Oatmeal. Bonus – Cornflake Madu. Tip dan
  panduan bisnes biskut raya. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
24/3/2018 
(Sabtu) 
9.30
  pg – 2.30 ptg 
 | 
  
KEK COKLAT DAN BROWNIES 
Resipi:  Choc. Cake(Bakar), Kek Coklat Lembap
  (kukus), Blondies, Fudge Brownies, Choc. Walnut Brownies. Membuat Choc.
  Ganache untuk hiasan kek. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
25/3/2018 
(Ahad) 
9.30
  pg – 2.30 ptg 
 | 
  
ANEKA ROTI BAN MANIS 
Mempelajari
  cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese
  Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken
  Floss Bun dan Roti Sarang Lebah. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
           31/3/2018 
(Sabtu) 
9.30
  pg – 2.30 ptg 
 | 
  
ANEKA TAT DAN CREAM PUFF 
Resipi : Tat
  Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia
  membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
JADUAL APRIL 2018
TARIKH & MASA 
 | 
  
KURSUS 
 | 
  
YURAN 
 | 
 
1/4/2018 
 (Ahad)  
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
KEK KUKUS
  HARI RAYA 
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap Kukus, Kek
  Lapis Masam Manis, Kek Kukus Marble, Kek Coklat Cheese Kukus. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
7/4/2018  
(Sabtu)    
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
FROZEN FOOD
  PART 1 
Resipi : Karipap Pusing, Karipap
  Rangup, Samosa, Popia, Kuih Rengas (Kasturi), Apam
  Dot-Dot dan Puteri Ayu.Tip dan panduan bisnes frozen food. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
8/4/2018 
(Ahad) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
BISKUT RAYA
  PART 2 
Resipi : Biskut Snow Almond, B.Black & White
  Sesame, B. Toasted Coconut, Coklat Walnut, Red Pearl, Red Velvet dan Biskut
  Gajus. Tip dan panduan bisnes biskut raya 
 | 
  
RM160 
 | 
 
14/4/2018 
(Sabtu) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
TALAM DAN
  KUIH-MUIH PART 2 
Resipi : Kuih Nona Manis Pandan, Nona Manis Jagung,
  Kuih Kole Kacang, Talam Berlauk, Kuih Cara Berlauk, Kuih Lapis  dan Talam Tokyo. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
         15/4/2018 
           (Ahad) 
   9.30 pg –
  2.30 ptg 
 | 
  
 ANEKA KEK KEJU 
Belajar kaedah Chill Cheese Cake dan Bake Cheese
  Cake. Resipi : Cotton Cheese Cake,
  Marble Cheese Cake, Mini Cheese Cake dan Oreo Cheese Cake. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
        21/4/2018 
           (Sabtu) 
   9.30 pg –
  2.30 ptg 
 | 
  
KEK BISNES
  DALAM PEK EKONOMI 
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake,
  Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping
  Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
22/4/2018 
(Ahad) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
ANEKA ROTI
  BAN MANIS 
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah
  sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix
  Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun, Chicken Floss Bun dan Roti Sarang Lebah. 
 | 
  
           RM160 
 | 
 
28/4/2018 
(Sabtu) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
ANEKA TAT DAN
  CREAM PUFF 
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat
  Telur, Chicken Pie dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan
  filling krim kastad. 
 | 
  
           RM160 
 | 
 
29/4/2018 
(Ahad) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
HIASAN KEK
  DENGAN KRIM MENTEGA 
Belajar membuat kek span dan membancuh krim mentega.
  Turut diajar membuat pelbagai paten , bunga ros dan daun. Peserta akan
  menghias sebiji kek secara individu dan membawa pulang kek tersebut. 
 | 
  
          RM160 
 | 
 
JADUAL MEI 2018
TARIKH & MASA 
 | 
  
KURSUS 
 | 
  
YURAN 
 | 
 
5/5/2018 
(Sabtu) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
TALAM DAN
  KUIH-MUIH PART 1 
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji,
  Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Apam Gula Hangus dan 5 resipi  bonus kuih talam. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
6/5/2018 
(Ahad) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
KEK KUKUS
  HARI RAYA 
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap Kukus, Kek
  Lapis Masam Manis, Kek Kukus Marble, Kek Coklat Cheese Kukus. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
12/5/2018 
(Ahad) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
BISKUT RAYA
  PART 1 
Resipi : Biskut Almond London, B.Tat Gulung, B.Tat
  Seri Nona, B.Semperit Klasik, B.Semperit Susu, B.Cip Coklat dan Biskut
  Oatmeal. Bonus – Cornflake Madu. Tip dan panduan bisnes biskut raya. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
13/5/2018 
(Ahad) 
9.30 pg – 2.30 ptg 
 | 
  
KEK BISNES
  DALAM PEK EKONOMI 
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake,
  KekBuah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc.
  Ganache dan Cream Cheese Frosting. 
 | 
  
RM160 
 | 
 
No comments:
Post a Comment