Jadual Kursus Februari & Mac 2015

FEBRUARI 2015

TARIKH & MASA
KURSUS
1/2/2015
 (Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

MENGHIAS KEK DENGAN BUTTERCREAM (ASAS) (RM150)
Mempelajari cara membuat kek span yang lembut. Membancuh buttercream dan membuat bunga ros, daun, bintang dll dari buttercream. Belajar cara melepa kek dan membuat hiasan pada kek anda. Anda akan membawa pulang kek yang dihias sendiri.

7/2/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA TAT DAN CREAM PUFF (RM150)
Resipi : Tat Keju Blueberi, Tat Buah-buahan, Tat Telur, Sardin Roll dan Krimpuff. Rahsia membuat krimpuff yang gebu dan filling krim kastad.

8/2/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

BAHULU DAN SWISSROLL BERCORAK (RM150)
Mempelajari cara membuat bahulu cermai, bahulu kemboja, bahulu gulung. Cara membuat Marble Swisroll dan swissroll (kek gulung) bercorak.

14/2/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

FROZEN FOOD PART 1 (RM150)
Resipi : Karipap pusing, karipap rangup, kuih kasturi, samosa, popia, apam dot-dot dan puteri ayu.
Cara pembungkusan dan penyimpanan.

15/2/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.

21/2/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH (RM150)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 3 resipi  bonus kuih talam.

22/2/2015
(Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg
KEK BISNES DALAM PEK EKONOMI (RM150)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-Buahan, Kek Carrot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.
28/2/2015
(Sabtu)
9.30 pg – 2.30 ptg
BISKUT RAYA PART 1 (RM150)
Resipi : Almond London, Tat Gulung, Tat Sri Nona, Cip Coklat, Biskut Semperit, Biskut Oatmeal, Cornflakes Madu dan Cornflakes Coklat. Tip dan Panduan Bisnes biskut raya.








































MAC 2015

TARIKH & MASA
KURSUS
1/3/2015 
(AHAD)
9.30 pg – 2.30 ptg

KEK CAWAN DAN MUFIN (RM150)
Resipi : Red Velvet Cupcake, Carrot Cupcake, Chocolate Cupcake, Orange Poppy Cupcake,Mufin  Cip Coklat dan Mufin Blueberi. Menghias kek cawan dengan krim mentega dan cream cheese frosting.

7/3/2015
(Sabtu)    
9.30 pg – 2.30 ptg
FROZEN FOOD PART 2 (RM150)
Resipi : Pau Gebu, Cucur Badak, Bom Bijan, Kuih Keria, Apam Tepung Gandum, Apam Gula Hangus dan Pulut Panggang. Resipi bonus – Kuih Koci. Penerangan tentang cara pembungkusan dan penyimpanan.

8/3/2015
 (Ahad)
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KEJU (RM150)
Resipi : Cara Membuat Kek Span, Kek Keju Tiramisu, Kek Keju Oreo, Kek Keju Cip Coklat dan Kek Keju Blueberi. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju.

14/3/2015
(Sabtu)  
9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA ROTI BAN MANIS (RM150)
Mempelajari cara membuat roti ban manis kaedah sponge dough. Resipi : Sausage Roll, Cheese Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Mini Pizza, Mexico Bun dan Chicken Floss Bun.

15/3/2015
 (Ahad)   
9.30 pg – 2.30 ptg
CONTINENTAL CAKE PART 1 (RM150)
Resipi: Cara membuat kek span, Black Forest Cake, Fruit Flan Cake, Chocolate Fudge dan Walnut Brownies.
21/3/2015 
(Sabtu)  
9.30 pg – 2.30 ptg

TALAM DAN KUIH-MUIH (RM150)
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Kuih Bakar Bijan, Kuih Gula Hangus dan 3 resipi  bonus kuih talam.

22/3/2015
  (Ahad)  
 9.30 pg – 2.30 ptg

ANEKA KEK KUKUS (RM150)
Resipi : Kek Buah Kukus, Kek Coklat Lembap, Kek Lapis Asam Manis dan Kek Lapis Harmoni.
28/3/2015 
(Sabtu)  
9.30 pg – 2.30 ptg

BISKUT RAYA PART 2 (RM150)
Resipi : Snow Almond Cookies, White & Black Sesame, Toasted Coconut, Chocolate Walnut, Almond Supreme, Cashewnut Cookies dan Love Boat Cookies. Tip dan panduan bisnes biskut raya.

29/3/2015
(Ahad)
9.30 pg –2.30 ptg


ANEKA KEK BISNES PEK EKONOMI (RM150)
Resipi : Choc. Moist Cake (Bakar), Red Velvet Cake, Kek Buah-buahan (bakar), Kek Carot Walnut dan Snow Cheese Cake. Membuat Topping Choc. Ganache dan Cream Cheese Frosting.



Popular Posts