Selamat datang ke blog ResipiNoraini !

Jadual Baru Oktober 2011

Jadual baru untuk bulan Oktober 2011 bagi kursus di Aniz Baking Centre telah pun dikeluarkan. Pendaftaran untuk kursus kami juga sudah dibuka dan anda sudah boleh menjelaskan bayaran yuran awal untuk mengelakkan kelas penuh, tempat terhad kepada 20 peserta sahaja. Kelas hanya dijalankan pada hari Sabtu atau Ahad dengan yuran antara RM150 atau RM170 dari 10 pagi hingga 5 petang. Hubungi kami untuk pendaftaran melalui www.anizbakingcentre.com atau hubungi 014-3247478 / 03-31675408 atau emel admin@anizbakingcentre.com


JADUAL OKTOBER 2011

1/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
ANEKA KEK KEJU
Mempelajari cara membuat 6 jenis kek keju popular yang menggunakan kaedah bakar dan mendingin seperti Kek Keju Tiramisu, Cotton Cheese Cake, Kek Keju Blueberi, Kek Keju New York, Kek Keju Cip Coklat, Kek Keju Oreo. Turut ditunjukkan cara menghias kek keju tersebut agar cantik dipandang.
2/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
KEK CAWAN DAN HIASAN KRIM MENTEGA
Resipi : Kek Cawan Oren, Kek Cawan Coklat, Kek Cawan Kismis Walnut, Kek Cawan Pandan dan 3 resipi bonus. Cara membancuh krim mentega dan menghias kek cawan dengan pelbagai corak menggunakan piping jelly dan krim mentega.
8/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
TALAM DAN KUIH-MUIH
Resipi : Talam Cendol, Talam Keladi, Talam Suji, Serimuka Pandan, Talam Lapis, Kuih Gula Hangus (Sarang Lebah), Kuih Bakar Bijan, Puteri Ayu dan 4 resipi bonus kuih talam yang dijamin menjadi.
9/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
KEK POPULAR
Resipi : Kek Span Vanila, Kek Span Coklat, Kek Pelangi, Kek Mentega Oren, Kek Buah, Kek Black Forest (cara menghias kek), Kek Blueberi (cara menghias), Pandan Layer Cake dan Kek Coklat.
15/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
FROZEN FOOD PART 1
Resipi : Karipap Biasa, Karipap Pusing, Donat, Kuih Kasturi. Samosa, Popia dan Puteri Ayu. Mempelajari cara pembungkusan dan teknik penyimpanan
16/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
KEK COKLAT DAN HIASAN
Resipi : Kek Coklat Moist, American Brownies, Span Coklat, Chiffon Coklat, Kek Coklat Kukus. Cara membancuh chocolate ganache dan menuang atas kek.
22/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
ANEKA ROTI
Mempelajari cara membuat Roti Ban Manis kaedah sponge dough seperti Sausage Roll, Plait Bread, Red Bean Bun, Mix Vege Bun, Donat Kentang dan Pizza. Turut mempelajari cara membuat Sandwich Bread dan Potato Bread.
23/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
BAHULU DAN SWISSROLL
Mempelajari cara membuat bahulu tradisional dan bahulu moden pelbagai perisa seperti pandan, cappucino,bahulu lapis dan bahulu gulung. Membuat Swissroll Marble,Benji Roll,Trio Manis Swissroll.
29/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
HIASAN KEK DENGAN KRIM MENTEGA
Membuat Kek Span, membancuh Krim Mentega dan mempelajari pelbagai corak seperti tulisan, bintang, bunga, daun dll. Menghias Kek Harijadi secara individu dan membawa pulang sebiji kek yang telah dihias.
30/10
10 pagi – 5 petang
(RM 150)
HOMEMADE CHOCOLATE
Mengenali jenis-jenis coklat. Mencairkan dan memasukkan coklat dalam acuan. Membuat pelbagai jenis dan bentuk coklat praline dan intinya. Membuat coklat truffle,coklat oreo,lolipop dan pembungkusan coklat untuk jualan atau hadiah.




Untuk melihat Jadual Kursus lengkap, sila Tekan Sini . Untuk peta lokasi Tekan Sini . Dan untuk mengetahui cara Pendaftaran dan Bayaran, sila Tekan sini