Selamat datang ke blog ResipiNoraini !

Berita Terkini (31/10/2009)

Assalamualaikum dan bersua kembali setelah lama menyepikan diri.Bukannya malas nak menulis tapi komputernya rosak.Dah tiga minggu dihantar repair tapi tak siap-siap lagi.Jadi kenalah beli yang baru.Memang ramai yang telefon bertanyakan tentang kursus hujung tahun ni jadi saya ingin memberitahu sekali lagi bahawa saya akan menunaikan haji pada 4 November ini dan akan kembali ke tanahair pada pertengahan bulan Disember nanti. Insyaallah pada hujung Disember saya akan memasukkan jadual bulan Januari dan Februari 2010. Saya ingin mengambil kesempatan untuk memohon kemaafan dari anda semua samada pengunjung blog ini dan juga bekas peserta ,jika ada sebarang kesilapan saya yang lalu.Haraplah dimaafkan . Insyaallah , jika dipanjangkan umur kita akan bersua lagi pada tahun depan. Saya akan merakamkan perjalanan dan pengalaman menunaikan haji untuk tatapan anda semua sekembalinya saya ke tanahair nanti untuk dijadikan panduan kita bersama.

Kursus Baru Tahun 2010

Saya akan memperkenalkan beberapa modul baru untuk tahun depan.Kursus baru seperti Nasi Ayam Ala Hainan, Nasi Beriyani,Western Food (ala-ala chicken chop gitu) , Kek Gulung (swiss roll spt benji roll, tiger roll dll),Aneka Kek Keju dan mengekalkan modul seperti tahun lepas. Yuran adalah RM150 untuk peserta baru (pertama kali) tetapi peserta lama hanya RM130 (diskaun RM20)

Ahli Baru (Follower)

Disebelah kanan blog saya tu ada ruangan untuk blogger yang menjadi followers blog ini.Terimakasih diucapkan kerana sentiasa mengikuti perkembangan blog ini.Kepada anda semua, silalah sertakan sekali alamat blog anda supaya saya boleh mempromosikan aktiviti anda jika ada kesempatan nanti.

CBox dan Emel

Memang dah sebulan agaknya saya tak berkesempatan untuk menjawap emel dan soalan-soalan di CBox.Minta maaf banyak-banyak kerana tidak membalasnya.Bukannya disengajakan tetapi masalah komputer rosak.Jika ada yang sudi tolong jawapkan soalan-soalan mereka tu, saya ucapkan berbanyak-banyak terimaksih.

Oklah, setakad ini sahaja celoteh kak Ani kali ini. Insyaallah di Tanah Suci nanti Kak Ani akan mendoakan agar bekas-bekas peserta di Aniz Baking Centre memperoleh kejayaan dan keberkatan di dunia dan akhirat. Amin.

Kursus Bermula Januari 2010


Macam-macam biskut yang nak diambil gambar.


Jurugambar Wan Zamri, sedang menjalankan tugasnya.
Assalamualaikum kepada para pengunjung semua. Minta maaflah kerana dah beberapa minggu tak update blog ni, maklumlah macam-macam hal. Ramai yang menghantar emel,sms,mesej dalam chatbox dan juga menalifon bertanyakan tentang jadual kursus hujung tahun ini. Biarlah saya menerangkan semula. Saya dan suami telah mendapat tawaran mengerjakan haji pada tahun ini tetapi dalam status menunggu (standby). Keberangkatan saya ke tanah suci bergantung kepada keputusan muktamad tentang kuota haji yang ditetapkan oleh Tabung Haji. Jadi ada dua kemungkinan samada pergi atau tak pergi. Oleh itu saya membuat keputusan bahawa kursus hanya akan bermula bulan Januari 2010 samada dapat pergi ataupun tidak. Jadual kursus Januari 2010 akan dimasukkan pada bulan Disember nanti.Harap anda semua maklum .

Buku baru bertajuk "Aneka Biskut Popular" sudahpun selesai proses shooting dan akan berada di pasaran sebelum puasa tahun depan. Ada lebih 35 jenis resipi biskut yang mudah dan pasti jadi insyaallah. Buku ini lengkap dengan tip dan panduan membuat biskut yang jarang ada dalam buku-buku lain.